Nieuws

Fossett stopt met zeilen en gaat weer vliegen

Twee weken na de finish van zijn succesvolle campagne met Cheyenne geeft Steve Fossett te kennen da…

14:16

Steve Fosset gaat weer vliegen. (Foto: www.fossettchallenge.com)
Twee weken na de finish van zijn succesvolle campagne met Cheyenne geeft Steve Fossett te kennen dat hij voorlopig stopt met hardzeilen. De 59-jarige Amerikaan heeft in 11 jaar tijd een indrukwekkende lijst met records op zijn naam weten te zetten, maar wil zich de komende periode toeleggen op de luchtvaart. Cheyenne is te koop…


“Het rond-de-wereld-record van 58 dagen 9 uur 32 minuten en 45 seconden heeft mijn hoogste ambitie in de zeilsport ingewilligd”, verklaart Fossett, “en dit lijkt gewoon een goed moment om te stoppen. Het waren 11 opwindende en zeer genoeglijke jaren. We hebben in het verleden onze records verdedigd door 4 afgepakte records weer terug te nemen. Het 24-uur record (twee maal), het rondje Groot-Brittannïe en Ierland en het rondje Wight. Maar daar kunnen we niet me aan de gang blíjven. Ik richt me nu op de projecten in de luchtvaart.”


Fossett zeilde met zijn boten Stars & Stripes (60-voets trimaran), Lakota (60-voets trimaran) en Playstation/Cheyenne (105-voets catamaran) heel wat records bij elkaar. Op dit moment staan er nog 24 op zijn naam.


Fossetts nieuwe uitdaging betreft een poging als eerste solopiloot non-stop rond de wereld te vliegen. Hij heeft hiervoor een speciaal vliegtuig laten bouwen, waarmee hij op 17 kilometer hoogte, met 460 kilometer per uur, binnen 80 uur 23.000 mijl hoopt af te leggen.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten