Actueel, Nieuws

Flying Arubies verdedigen titel tijdens Ronde om Texel

13:16

De overall-winaars van de Ronde om Texel 2014 komen op zaterdag 6 juni 2015 hun titel verdedigen. Thijs Visser en Nicole van der Velden gaan de strijd aan in een veld van 250 catamarans. Dit jaar kent de Ronde wederom een windsurfeditie en uiteraard worden ook de Tocht om de Noord, de Horstocht en de Toplenzen Texel Dutch Open gevaren.

Hard varen en het eiland rechts houden

Flying Arubies, Ronde om TexelNicole van der Velden en Thijs Visser, de ‘Flying Arubies’, die onder de vlag van Aruba naar de Olympische Spelen in Rio de Janiero willen, besloten pas heel kort geleden dat ze hun titel komen verdedigen. Nicole: “Natuurlijk willen we onze titel verdedigen in de Ronde. Maar we hebben zitten twijfelen, want qua planning kwam het eigenlijk helemaal niet zo goed uit voor ons. Maar ja, die titel hè, en onze eer, dat is wat waard, dat kunnen we niet zomaar laten gaan. Dus gaan we er weer voor. We hebben het echt net besloten maar Texel, here we come!”

Ook Thijs Visser, de zeiler die de Ronde in het verleden al eens uitlegde met de inmiddels legendarische woorden: ‘hard varen en het eiland rechts houden’ kijkt uit naar zijn rol als titelverdediger in de Ronde dit jaar.

Inschrijvingen op pauze

Met nog iets meer dan een week te gaan tot de 38e Ronde om Texel is de inschrijving voor de catamarans voorlopig gesloten. Voorzitter Robbert de Jong: “We willen nu eerst alle ingeschreven catamaranzeilers de mogelijkheid bieden om hun betaling rond te krijgen. Er zitten nog enkele buitenlandse deelnemers bij voor wie het wat lastiger is om het inschrijfgeld over te maken. Mocht in de loop van de week blijken dat we toch nog niet aan het maximum aantal van 250 catamarans zitten dan zullen we de inschrijvingen weer opengooien, want we hebben nog een kleine wachtlijst.”

Nog een aantal plekken voor windsurfers

Bij de windsurfers zijn er nog een aantal van de 50 beschikbare plekken vrij. Wel staat er al een veld met grote Nederlandse namen. Zo verschijnen onder andere Kiran Badloe, Casper Bouman en de winnaar van vorig jaar Dennis Littel aan de start. Dennis Littel is inmiddels 10-voudig Nederlands Kampioen courseracen en uiteraard gebrand op het behouden van zijn titel. Ook Texelaar en Olympisch Kampioen Dorian van Rijsselberghe neem deel aan de race.

Ronderecord

Flying Arubies Ronde om TexelNaast het klassieke ‘Rondje’ op zaterdag 6 juni is er nog meer te beleven. Zo zijn er in aanloop naar de Ronde, indien de omstandigheden het toelaten op donderdag of vrijdag weer een of meerdere recordpogingen gedaan om het Ronderecord te verbreken. Het Ronderecord staat sinds 2009 op naam van Herbert Dercksen en Mark Bulkeley: 2 uur 7 minuten en 2 seconden.

Zeilprogramma

Naast het Ronderecord ook de klassiekers: Toplenzen.nl Texel Dutch Open, de recreatieve Horstocht en Tocht om de Noord, windsurfraces en kitesurfdemonstraties. Het programma, onder voorbehoud van wijzigingen, ziet er als volgt uit:

Woensdag 3 juni
11.30 uur Toplenzen.nl Texel Dutch Open – race 1,2,3

Donderdag 4 juni
10.00 uur Toplenzen.nl Texel Dutch Open – race 4,5,6,7
11.00 uur Recreatieve Horstocht

Vrijdag 5 juni
10.00 uur Toplenzen.nl Texel Dutch Open – race 8,9,10
10.00 uur Recreatieve Tocht om de Noord

Zaterdag 6 juni
Ronde om Texel 2015 – 38th edition by Paal17 Events
– catamarans
– windsurfers (ONK Marathon Windsurfen)
Hydrofoil Kitesurf demonstraties

Programma sailorshome
Van woensdag 3 t/m zaterdag 6 juni, de dag van De 38e Ronde om Texel by Paal 17 Events is op het strand ter hoogte van Paal17 het ‘Sailorshome’ geopend. Het ‘Sailorshome’ is de plek voor zeilers, surfers en de vele fan. Bekijk hier het Sailorshome programma.

 

Last modified: 29 mei 2015
Sluiten