Actueel, Nieuws

Floortje Dessing springt van Team Brunel-boot

07:05

Reisfanaat en televisiepresentatrice Floortje Dessing springt op zaterdag 20 juni in Scheveningen van de boot van Team Brunel. Tijdens een etappestart mag elk Volvo Ocean Race-team één zogenaamde legjumper aan boord hebben. Onder andere Humberto Tan ging Dessing voor met de sprong vanaf de boot.

Floortje Dessing, 3 op ReisFloortje Dessing is een groot zeilliefhebber en kan niet wachten om zaterdag aan boord te stappen van Team Brunel. “Ik vind het geweldig dat ik een keer bij de Volvo Ocean Race mag kijken,” zegt Floortje Dessing. “Ik heb veel respect voor de jongens aan boord. Het zijn echte topatleten.” Floortje heeft zelf ook veel gezeild. “Mijn vader had vroeger een Friese Schouw van ongeveer zes meter, waarmee we altijd met de familie op vakantie gingen. Ik heb ook zeilles gegeven in Amerika en heel lang geleden heb ik een zeilprogramma gemaakt voor Veronica.  Ik heb ook twee jaar lang een eigen zeilbootje gehad, die ik helaas moest verkopen omdat ik te druk was met mijn werk. Omdat ik dit jaar zoveel op reis ben geweest en niet altijd de beschikking had over internet, heb ik de Volvo Ocean Race helaas nauwelijks kunnen volgen.”

De vloot wordt op 18 of 19 juni in Scheveningen verwacht. Een dag later vertrekken de teams naar Göteburg, waar de boten rond 22 juni finishen.

 

Foto: 3 op Reis

 

Last modified: 19 juni 2015
Sluiten