Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Feike Essink valt af in VOR-selectie Onboard Reporters

17:55

10464260_917633641596258_3901528876360252324_nVanaf het startschot van de Brunel-campagne stond mediaman en fervent zeiler Feike Essink, op uitnodiging van schipper Bouwe Bekking, aan boord als Onboard Reporter (OBR). Tot afgelopen week schipper Bouwe hem het slechte nieuws uit Alicante bracht en voor hem het zwaard van Damocles viel. “Het komt er op neer dat de VOR-organisatie niet akkoord gaat met mijn aanstelling als OBR bij Team Brunel”, vertelt hij in een interview met Zeilen.

Aandacht verdelen
De officiële opgave van reden vanuit Alicante luidt dat er ‘niet verrassend genoeg werd geproduceerd en er te weinig nieuwe verhaallijnen werden aangegaan’.  Feike herkent zich maar gedeeltelijk in de kritiek. “Je werkt als OBR in het spanningsveld tussen wat je zelf wilt en kan, wat het zeilteam wil laten zien, maar ook wat het shoreteam en de individuele sponsoren graag willen zien. En dat moet dan ook nog eens aansluiten bij de wensen van de organisatie in Alicante. Je moet dus je aandacht goed kunnen verdelen en mijn werk was naar tevredenheid van team en sponsoren. Achteraf gezien had ik in mijn balans overwegingen wellicht meer aandacht moeten schenken aan de wensen van de VOR-organisatie.”

Geselecteerd door Bouwe
Essink solliciteerde direct bij Brunel als OBR en werd aangenomen door Bouwe. “Brunel wilde graag een OBR die de Nederlandse nationaliteit heeft, die niet zeeziek wordt, een goede teamspeler is en bovendien een zeilende achtergrond heeft. Dat laatste is belangrijk, want alhoewel je zeiltechnisch niks mag bijdragen aan boord, is het nog belangrijker dat je dat proces niet verstoord. Je moet dus wél weten waar je níet mag staan. Verder verzorgde ik het koken aan boord, hielp mee met schoonmaken en was daarnaast natuurlijk bezig met het, zowel boven- als benedendeks, maken van media producties.

OBR via de organisatie
983731_917623151597307_476836125725683836_nHet is de eerste keer in de geschiedenis van de VOR dat de organisatie de OBR’s aandraagt in plaats van de teams zelf. De organisatie wil daarmee een grotere poel creëren om professionele mediamensen uit te kunnen vissen. Essink: “Ik ben natuurlijk niet direct via die weg binnengekomen bij de VOR en was daardoor dus meer gefocust op de wensen van het team en onze sponsoren, in de verwachting dat zij de doorslaggevende stem zouden hebben voor de finale selectie. De balans in mijn werk was daardoor blijkbaar niet in overeenstemming met de wensen van de VOR, maar ik moest nu eenmaal mijn aandacht en energie over veel meer vlakken verdelen dan andere OBR’s die rechtstreeks door de VOR aangesteld waren. Het is enorm balen, want dit is de mooiste baan die je mij kan aanbieden.”

Dank
Essink bedankt Brunel, Schouten Global, Robeco, Moduleo, Gaastra en EY , maar vooral ook het team voor het mogelijk maken van zijn positie aan boord, het geschonken vertrouwen en de fantastische tijd. “Ik ga nu met frisse moed op zoek naar een nieuwe uitdaging, het liefst in de zeilerij natuurlijk!  Met het verliezen van mijn status als crew member, krijgt Team Brunel er een fanatieke fan bij. ”

Op zijn facebookpagina deelt Feike Essink ruim 250 fantastische foto’s van Brunel Sailing tot nu toe…https://www.facebook.com/FFilmsNL

Last modified: 9 juli 2014
Sluiten