Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Favorieten winnen nationale titels

08:39

NK MedemblikNK Medemblik 2

De slotdag van de Delta Lloyd Open Dutch Championships is afgesloten met een zonnige prijsuitreiking. Onder het genot van een hapje en drankje kregen de zeilers hun verdiende applaus. Sommige zeilers eindigden zelfs traditiegetrouw in het water. Hierbij hielpen de drie topzeilers Pieter-Jan Postma, Rutger van Schaardenburg en Kiran Badloe elkaar een handje om naar water te happen. Zoals te verwachten wisten de meeste Nederlandse topzeilers de titel Klassekampioen of Nederlands kampioen in de wacht te slepen.

In de Laser standaard won Rutger van Schaardenburg de titel. Bij de masters trok Wouter Duetz aan het langste eind. Hij won de titel in dit klassekampioenschap.
Bij de Laser Radial was het vanaf de eerste dag duidelijk wie er het beste is: Just van Aanholt. Hij was vele malen beter dan de rest in het veld. Dewi Couvert kwam als eerste vrouw op een knappe derde plek in het algemeen klassement. Bij de masters wist Henk Wittenberg te winnen.
De eindstrijd bij de Melges24 was zeer spannend. Uiteindelijk won Frank Lieve met zijn team in deze klasse. Hij won van de teams met als captain John den Engelsman en Ronald Veraar.
In de J/22 was de winnaar eigenlijk ook al bekend na dag twee. Jean-Michel Lautier, Giuseppe d’Aquino en Denis Nevez trokken hun goede lijn door en wonnen overtuigend.

 

Eenmalig

In de 2.4mR is de strijd tussen Thierry Schmitter en Barend Kol uiteindelijk beëindigd in het voordeel van Thierry. Beiden wonnen één keer en werden één keer tweede op de laatste dag. In de voorgaande dagen had Thierry, die eenmalig weer in zijn boot was gestapt, echter al zo’n voordeel behaald dat hij op de eerste plek eindigde.
Bij de F18 was het spannend op de laatste dag. Mitch Booth en Jordi Booth wisten de strijd niet te winnen van Oscar Zeekart en Sanne van Hek. Zij werden uiteindelijk klassekampioen in de F18-klasse.

 

Tegenstander

Pieter-Jan Postma is Nederlands kampioen geworden in de Finn-klasse. Titelverdediger Timo Hagoort bleek een serieuze tegenstander; hij eindigde bijna races als tweede, maar wist wel de afsluitende wedstrijd te winnen. Bij de masters werd Karel van Hellemond eerste.
Bij de RS:X heeft Kiran Badloe gemakkelijk het klassekampioenschap gewonnen. De laatste race hoefde hij niet meer te varen; hij haalde de perfecte score.
Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben deze dagen ook goed gevaren. Met een bijna perfecte score zijn zij klassekampioen geworden in de 470-klasse.
Bij de Laser 4.7 was Mirthe Akkerman de uiteindelijke winnares. Met een mindere derde dag wist zij toch als eerste te eindigen.
De 49er(FX) kent oudgedienden als klassekampioen. De voormalig topzeiler Karsten Groth zat de afgelopen dagen samen met Jan van Wiggen in een boot en behaalde daar het kampioenschap.
In de Vaurien-klasse ging na een spannende derde dag de titel naar Jelmer Yntema en Jorrit Bonnema.

Kijk voor de resultaten van het Delta Lloyd ONK op: http://www.deltalloydodc.org

Last modified: 24 september 2013
Sluiten