Nieuws

F18-catamarans trekken publiek

Op zaterdag 16 april vindt in Almere het F18 Team Race Knockout Event plaats, dat vanaf de tribune op de kant goed te volgen is. Voorafgaand aan deze race is het eerste F18 klasse-evenement van het seizoen, waaraan vijftig boten deelnemen. De organisatie verwacht veel toeschouwers.

12:01

De organisatie van dit evenement is in handen van Mischa de Munck. Met dit evenement wil hij van zeilen een publiekssport maken. Er zijn vier deelnemende teams die herkenbaar zijn aan de kleuren groen, oranje, paars en blauw. Het gaat hierbij om teamracen: twee boten varen als een team tegen de andere twee boten. De teams dragen kleding in hun teamkleur en een sticker op de romp heeft dezelfde kleur.

Voor het publiek zijn er verschillende gadgets zoals klappers in de teamkleuren, zodat zij hun favoriete team kunnen aanmoedigen en worden betrokken bij het evenement. De races duren vijftien minuten en worden gevaren tussen 17:00 en 20:00 uur. Het evenement is te volgen vanaf het catamaranstrand van Sail Today in Almere aan de IJmeerdijk 16.

Foto: ANP
(Zita Divendal)

Last modified: 15 april 2011
Sluiten