Actueel, Nieuws

Exclusief interview met Dirk de Ridder

20:38

Dirk de Ridder werd dinsdag door Bouwe Bekking benaderd met de vraag of hij de geblesseerd geraakte Laurent Pagès wil vervangen. De Franse zeiler brak tijdens de stopover in Auckland twee ribben. Woensdagmorgen stapte hij op het vliegtuig naar Auckland.

Dirk de Ridder“Ik had niet verwacht dat ik door Bouwe gebeld zou worden. Het is in ieder geval heerlijk om weer terug te zijn in het wedstrijdzeilen,” aldus De Ridder die na een lange schorsing in verband met de America’s Cup, zijn comeback maakt in het topzeilen.

Wat denkt hij toe te kunnen voegen aan Team Brunel?

“Mijn specialiteit is natuurlijk trimmen en de boot hard laten gaan. Ik hoop verder als stuurman mijn steentje bij te dragen.”

Hoe sta je er fysiek voor. Je hebt door je schorsing waarschijnlijk niet zoveel gezeild de laatste tijd.

“Ik heb wel wat kunnen zeilen. Ik heb onder meer de begeleiding van wedstrijdteams gedaan en ook de coaching. Maar ik heb inderdaad minder gezeild dan normaal.”

Je kunt meteen flink aan de bak. Volgens Bouwe Bekking gaat het flink stormen. Hij sprak tijdens de opening van de Hiswa over een cycloon.

“Dat heb ik ook begrepen. Het hangt een beetje van de timing af, maar de eerste dagen kan het inderdaad weleens heel zwaar worden.”

Voordat je geschorst werd, ging het verhaal dat je met Abu Dhabi de Volvo Ocean Race zou gaan zeilen en dat voor een salaris van 500.000 euro. Hoeveel gaat Bouwe Bekking je betalen?

“Je moet niet alles geloven, maar Bouwe betaalt mij geen half miljoen om een paar weken mee te zeilen. De vergoeding staat gelijk aan wat ik zou krijgen als ik voor een privé-eigenaar zou gaan zeilen.”

De kachel rookt in ieder geval weer bij familie De Ridder.

“Dat deed die evengoed wel. Tijdens mijn schorsing heb ik gelukkig wel andere dingen kunnen doen. Jammer genoeg kreeg ik wel te maken met veel negatieve energie. Dat ligt nu achter mij.”

Je was met allerlei procedures bezig om je schorsing aan te vechten. Hoe staat dat er nu voor?

“Er lopen nog wat dingen zowel in Europa als Amerika, maar ik richt mij liever weer op het zeilen. De zon schijnt weer voor mij, dat is het belangrijkste.”

Je bent in principe voor een etappe door Team Brunel ingehuurd. Bestaat de kans dat je de andere etappes ook gaat zeilen?

“Dat weet ik niet. Ik heb een heel druk seizoen ingepland. Voor deze etappe heb ik iets kunnen regelen. Eigenlijk had ik volgende week bij Malta moeten zeilen. Met Bouwe heb ik alleen voor de komende etappe een afspraak gemaakt.”

 

Last modified: 14 maart 2015
Sluiten