Nieuws

Ericsson 4 verpulvert record ABN AMRO II

Terwijl de vloot steeds verder uit elkaar geslagen wordt, is ABN AMRO II het 24-uurs record kwijt.

16:13

Waar enkele dagen geleden de onderlinge afstanden nog vrij beperkt waren, laat de invloed van het Zuid-Atlantische Hoog (zie maandag) zich nu gelden. Koploper Ericsson 4 heeft, met nog 1694 mijl te gaan, een enorme voorsprong op de nummer laatst Team Russia. Maar liefst 337 zeemijlen scheiden de twee.

 

Ook de onderlinge afstanden voorin zijn groter geworden. 76 mijl scheiden de nummer één en drie, terwijl de boten met achterlijke wind en een constante snelheid van ruim boven de twintig knoop naar de finish razen. Grootste verliezers van de afgelopen dagen zijn Delta Lloyd en Team Russia, die beiden te noordelijk zaten. Waar de andere boten onder invloed van het Hoog recordsnelheden behalen, verliezen de achterblijvers zes tot acht mijl per uur op de snelsten.

 

Ericsson 4 ging de afgelopen 24 uur zelfs zo hard, dat zij het 24-uursrecord van ABN AMRO II tijdens de vorige race braken. Waar ABN 562,9 mijl in een etmaal op de klok wist te zetten, heeft Ericsson 4 er inmiddels 590,5 van gemaakt. Aangezien de wind nog niet is gaan liggen, maar constant boven de 30 knoop blijft, kan het record in de komende tijd nog verder uitgebouwd worden.

 

Foto: ANP

Last modified: 29 oktober 2008
Sluiten