Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Enthousiaste reacties op Zeilen Botenruildag

12:13

BotenruildagDe voorbereidingen voor de eerste Botenruildag zijn in volle gang. In het vorige nummer van Zeilen (nr. 4) is het initiatief gelanceerd en bij onze redactie stromen sindsdien de positieve reacties binnen.BotenruildagDe voorbereidingen voor de eerste Botenruildag zijn in volle gang. In het vorige nummer van Zeilen (nr. 4) is het initiatief gelanceerd en bij onze redactie stromen sindsdien de positieve reacties binnen.

Samen zeilen
De Botenruildag zal op zaterdag 30 juni worden gehouden. Bedoeling is dat booteigenaren de vaareigenschappen van elkaars boten delen door samen een paar uurtjes te gaan zeilen. De ervaring leert dat zeilers vaak met de eigen boot en bemanning varen. Hoogst zelden stapt men bij een haven-of clubgenoot aan boord. De Botenruildag biedt de mogelijkheid om dit nu wel een keer te doen. Zet 30 juni direct in uw agenda en maak de komende tijd met andere zeilers afspraken om met elkaars boten te gaan zeilen.

Faciliteiten
Diverse jachthavens en watersportverenigingen hebben al spontaan gereageerd op het initiatief, door faciliteiten beschikbaar te stellen, maar ook door zeilers de mogelijkheid te bieden via bijvoorbeeld de havenmeesters afspraken met elkaar te laten maken.

Zo hebben onder meer de Thuishavens, de Alkmaarsche Roei-en Zeilvereniging in Akersloot en watersportschool Frissen in Roermond al laten weten mee te werken. ‘’Wat een leuk idee. Ook wij doen graag mee,’’ aldus Joop van Diest van het Batavia Sailing Center in Lelystad. Het Watersportverbond toonde zich al eerder enthousiast over de Botenruildag. Net als Gerlof van der Werf, van de KWS in Sneek. Remco Sol, eigenaar van Winner Yachts, is van mening dat de hele watersportbranche baat heeft bij een botenruildag. Hij bekijkt hoe hij zelf met zijn werf kan meeliften.

Aanmelden
‘Ruil van boot met een club-of havengenoot.’ Het is de slogan voor de Botenruildag, die door de deelnemers grotendeels zelf ingevuld kan worden. Hulp of meer informatie nodig, of wilt u zich aanmelden? Bel met de redactie van Zeilen via 088-7518650 of stuur een mail naar info@zeilen.nl

Tags: Last modified: 13 april 2012
Sluiten