Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

EK Sharpie in Stellendam

09:30

Beach

Op het Haringvliet worden van 28 juli tot en met 2 augustus voor de vijftigste keer de Europese Kampioenschappen Sharpie gehouden. De oud-olympische klasse mag zich ook dit jaar verheugen op een groot en vooral sterk deelnemersveld uit Duitsland, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Nederland.

De wedstrijden worden gehouden vanaf Marina Stellendam, waar ook een grote vloot van moederschepen, campers en tenten wordt gehuisvest. De wedstrijdorganisatie is in handen van Holland Regatta Club.

Oefenrace

Op zaterdag worden de boten gemeten om te zorgen dat alle deelnemende boten voldoen aan de internationale meetreglementen. Zondag vindt de oefenrace plaats. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag worden de wedstrijden voor het kampioenschap verzeild.

De Sharpie-klasse dankt haar aanhoudende succes onder meer aan de spectaculaire boat handling, internationale evenementen en het familiaire karakter van de klasse. Naast een prachtig zeilspektakel wordt er ook een uitgebreid sociaal programma buiten de zeilwedstrijden om georganiseerd.

Aan de start worden ruim 50 boten verwacht waaronder titelverdediger Patrick van Raalte (NED) en kanshebbende teams zoals Tom Weller (NED), Klaus Eisenblatter (GER), Jan-Pieter Braam (NED) en Chris Gibbs (UK).
Dagelijkse informatie-updates over het kampioenschap zijn te volgen via Facebook 12m2 sharpie.

Last modified: 26 juli 2013
Sluiten