Nieuws

Eigenaar omgeslagen trimaran ‘gelukkig mens’

"Dankzij de reddingsbrigades kon onze boot snel recht worden gezet en daarmee gered. De schade is weliswaar groot, maar het had veel erger kunnen zijn."

09:40

Mede-eigenaar Wilbert Dogterom van de 11 meter lange trimaran Simon was afgelopen zaterdag met twee bemanningsleden gaan zeilen op het IJsselmeer als voorbereiding op een oversteek richting Denemarken. Ter hoogte van de ondiepte Hop ging het echter fout bij een onhandige manoeuvre. De trimaran sloeg om en kwam recht overeind te staan op de punt van het middenschip en één van de drijvers. De drie opvarenden raakten hierbij te water; zij konden echter op één van de drijvers klimmen.

Dogterom: "We waren net klaar met onze proefvaart voor de vakantie naar Denemarken. De boot moet nu naar de werf in Amsterdam en ik vrees voor onze vakantie. Ik vaar al 25 jaar op trimarans, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het had allemaal veel slechter af kunnen lopen; dankzij de snelle reactie van de reddingsbrigades uit Enkhuizen, Medemblik en Andijk is erger voorkomen. Wat dat betreft ben ik een gelukkig mens."

Het volledige verslag van de reddingsactie kunt u nalezen op de website van de KNRM.

Foto’s: KNRM Enkhuizen
(ML)

Last modified: 20 mei 2011
Sluiten