Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Eerste wild card voor Dirk-Jan Korpershoek

10:50

Het Nederlandse matchrace team van Dirk-Jan Korpershoek heeft van het Batavia Sailing Center een wildcard voor de Dutch Match Cup gekregen. Het Batavia Sailing Center is de organisator van de vijfde wedstrijd in de Alpari World Match Racing Tour. Dirk-Jan is op dit moment met een 47e plaats de hoogst geplaatste Nederlander op de ISAF ranking lijst voor matchracing. De Dutch Match Cup wordt van 24 tot en met 28  september gevaren vanuit de Bataviahaven te Lelystad.

Trainen voor de race

Dirk-Jan Korpershoek Dirk-Jan is bijzonder blij met de ontvangen wildcard: “Het is fantastisch voor ons als team om ons op het hoogste niveau met de wereldtop te kunnen meten tijdens de Dutch Match Cup. Daar komen de echte kanonnen aan de start. Ik zie het ook als een waardering voor de ontwikkeling die wij de afgelopen jaren als team hebben doorgemaakt in het matchracen.”

“Samen met de mensen van het Batavia Sailing Center hebben we een programma opgesteld om naar deze wedstrijden toe te werken. Daarvoor kunnen we o.a. gebruik maken van de Maxfuns van het Batavia Sailing Center voor trainingen. Dat helpt enorm want voor de meeste teams die strijden in de Dutch Match Cup is het de eerste kennismaking met dit type boot terwijl wij de boot inmiddels al behoorlijk goed kennen. Ook uit eerdere wedstrijden.”

The Opportunity Team

Dirk-Jan Korpershoek en zijn bemanning varen onder de naam The Opportunity Team. Alex Hoeve van het Batavia Sailing Center: “Dat is een goede naam voor een team dat iedere mogelijkheid aangrijpt om in binnen en buitenland te matchracen. Het team staat niet voor niks als hoogst geplaatste Nederlandse team in de ranking. Onlangs nog wist het team de Slam Summer Match 2014 te winnen. Met hun actieve rol in de Dutch Match & Team Racing Association creëren ze ook voor anderen laagdrempelige mogelijkheden om aan matchracing in teamracing, te doen. Kortom, ze creëren ook voor anderen opportunities.”

“Alle leden van het team zijn jonger dan 25 jaar en vertegenwoordigen daarmee de snel groeiende groep van jonge zeilers die steeds actiever wordt in de matchrace circuits. En natuurlijk sluit de naam ook goed aan bij de wijze waarop de gemeente Lelystad zich in het buitenland presenteert: Lelystad, City of Opportunities.”

Wild cards verdienen

Het Batavia Sailing Center heeft nog een wild card aan een Nederlandse team uit te geven. Daarover volgt binnenkort meer nieuws. Tijdens de Batavia Regatta, de officiële qualifier van de Dutch Match op 23 en 24 augustus zijn nog twee wild cards voor deelname aan de Dutch Match Cup te verdienen. Een flink aantal internationale teams, allemaal met een plek in de top 100 van de wereld ranglijst, heeft inmiddels laten weten aan de quallifier deel te willen nemen. Ook hierover volgt binnenkort meer nieuws.

Last modified: 30 juli 2014
Sluiten