Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Eerste krachtmeting olympische zeilers

12:17

image-2015-01-23 klein

De Nederlandse kernploeg zeilers starten komende week tijdens de ISAF wereldbekerwedstrijd in Miami hun pre-olympische jaar. Alleen Finnzeiler Pieter-Jan Postma laat verstek gaan.
Het resultaat Miami telt alleen voor de dames in de 49er-FX klasse mee voor de nationale selectie. Voor de andere zeilers is deze wereldbekerwedstrijd een belangrijke krachtmeting en opmaat voor de selectiewedstrijden die volgen in Palma en Hyères dit voorjaar.
Op dit moment is alleen Marit Bouwmeester honderd procent zeker van deelname aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Windsurfers Dorian van Rijsselberge en Lilian de Geus hebben hun nationale selectie al winnend afgesloten. Beiden moeten nu alleen nog een olympisch kwalificatieresultaat neerzetten om een definitief olympisch ticket te bemachtigen. De eis is een score bij de top drie landen of tweemaal bij de top acht landen.

PERSPECTIEF

In de Delta Lloyd Kernploeg zitten op het moment 17 olympische topzeilers en vier paralympische zeilers met een medailleperspectief op wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. De Oranje zeilploeg doet in Miami mee in zeven van de tien olympische klassen en in één paralympische klasse. In totaal zijn er meer dan 800 zeilers uit 63 landen ingeschreven voor de wedstrijden die gehouden worden op het azuurblauwe water van Key Biskayne, iets ten zuiden van downtown Miami.
De wedstrijden zijn van 26 tot en met 30 januari.

Last modified: 23 januari 2015
Sluiten