Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Eerste investering in Emirates Team New Zealand

12:31

Emirates Team New Zealand heeft een interim-overheidsinvestering van iets meer dan 3,5 miljoen Euro mogen verwelkomen voor de 35e America ‘s Cup.

ac72 061212 © 2012 Emirates Team New ZealandDe Nieuw-Zeelandse minister van Economische Ontwikkeling Steven Joyce zei dat het bedrag het team in staat zou stellen om ontwerpers, zeilers en ondersteunende crew te behouden voor de volgende America’s Cup.

‘De omvang van het enthousiaste ontvangst toen we terug in Nieuw Zeeland kwamen, was zowel onverwacht als bemoedigend en een stimulans om weer te gaan strijden.’ Zegt Managing director Grant Dalton. Het team is na de laatste race in San Francisco vrijwel direct gestart met de voorbereidingen van de 35e America’s Cup.

Sponsoring

‘We hebben gesproken met bestaande en potentiële sponsors. We beginnen met het opstellen van een business plan om voorstellen voor sponsoring te ontwikkelen. Volgende maand gaan we verder in gesprek.’ Het team kijkt uit naar de aankondiging van de regels voor de 35e America’s Cup. Zoals altijd mag de recentste winnaar de regels van de volgende editie bepalen, in dit geval Team Oracle USA.

 

Verklaring van Nieuw-Zeelandse minister van Economische Ontwikkeling Steven Joyce

 

Last modified: 21 oktober 2013
Sluiten