Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Eerste dagwinst voor Sneker Pan

20:03

image-2015-07-30 klein 2
Het heeft even geduurd, maar de Sneker Pan heeft tijdens het SKS-kampioenschap de eerste dagwinst geboekt. Na een derde plek in de ochtendrace, wist schipper Douwe Jzn. Visser met zijn bemanning in Lemmer de middagrace te winnen.

Tijdens de ochtendwedstrijd was al gebleken hoe belangrijk een goede start is. Joure koos opnieuw voor een hoge start bij het startschip en met snelheid passeerde het skûtsje de startlijn. Sneek startte in het midden van de lijn en leek ook direct goed weg te kunnen komen. Maar bij het zeilen van zo’n kruisrak blijft het altijd weer de vraag: Welke slag is het beste? Stuurboord? Of toch bakboord? D’Halve Maen en Woudsend maakten een lange bakboordslag op weg naar de bovenwindse ton. Sneek was al eerder overstag gegaan en maakte een extra slag. Dit bracht de Snekers aan de leiding, want zij rondden als eerste de boei.

Spanning

Na vier volledige routes kwam de finish erin. Vlak voor het publiek dat weer in grote getale op deze wedstrijd was afgekomen. Sneek pakte de overwinning en Joure finishte op een verdienstelijke tweede plaats. Ook Langweer zeilde weer een fantastische wedstrijd en eindigde als derde. De spanning in het klassement stijgt tot ongekende hoogte. Slechts 0,2 punt is het verschil tussen Joure en Langweer.
Vrijdagmiddag is de finale van het SKS-kampioenschap het Sneekermeer.

Foto Eric van Staten/ Zeilen

Last modified: 1 augustus 2015
Sluiten