Actueel, Nieuws

Dutch RS Games op het Grevelingenmeer

08:31

Het Grevelingenmeer vormt op 20 en 21 september het toneel voor de Dutch RS Games. Tijdens dit tweedaagse evenement zullen het Nederlandse Kampioenschap RS500, RS Feva en het RS Tera gezeild worden. De organisatie verwacht circa 100 boten.

RS500“Het is ontzettend leuk om dit veelzijdige evenement te organiseren waarbij er minstens zo veel aandacht is besteed aan de organisatie op de kant als op het water. Internationaal kennen we het RS-gevoel met veel fun en competitief zeilen met de verschillende klassen al. De RS Feva heeft in 2011 het wereldkampioenschap gevaren vanuit Jachthaven Bruinisse met ruim 160 boten en 320 zeilers uit verschillende landen en continenten”, schrijft de organisatie.

Voorbereiding op 2015

De RS Tera en RS500 hebben beide in 2015 het ISAF erkende wereldkampioenschap in respectievelijk de laatste week van juli en de eerste van augustus op het programma staan. Ter voorbereiding daarvan vindt nu het NK plaats. Veel zeilers zien dit als de mogelijkheid om “het water” te verkennen.

Met spectaculaire boten en sociale evenementen bieden de RS zeilboten een nieuwe manier van zeilen. Juist in de tijd dat er landelijk geconstateerd wordt dat de watersport vergrijst zijn alle RS-klassen in opkomst. Zo zien zeilscholen dat de vraag verandert naar meer uitdagende boten en ook ISAF speelt op deze verandering in, door bijvoorbeeld een dames-skiff te introduceren. Oudere modellen worden vervangen door snelle en spectaculaire boten. Dit lijdt tot meer sensatie voor de deelnemer en toeschouwer .

De inschrijving is nog steeds geopend. Voor meer informatie over de verschillende RS-klassen kunt u kijken op www.rs500.nlwww.rsfeva.nl en www.rstera.org

Bron: Aquavitesse

Last modified: 17 september 2014
Sluiten