Actueel, Nieuws

Duitse zeiler gemummificeerd teruggevonden

18:32

Sayo van Manfred Bajorat aangetroffen 2De vermiste Duitse oceaanzeiler Manfred Bajorat is teruggevonden. Zijn lichaam werd gemummificeerd aangetroffen aan de kaartentafel van zijn zeiljacht Sayo. Het jacht werd met gebroken mast aangetroffen op ongeveer 30 mijl uit de kust van de gemeente Barobo, op het Filipijnse eiland Mindanao.

Oceaanzeiler

Van Bajorat was sinds 2009 weinig meer vernomen. Hij was toen 59 jaar. Kort daarvoor was hij van zijn vrouw gescheiden, met wie hij in de twintig jaar ervoor meer dan een half miljoen mijl op zee had gevaren. Na hun scheiding ging Bajorat alleen verder. Zijn vrouw overleed in 2010 aan kanker.

Manfred BajoratHet is onduidelijk hoe lang Bajorat heeft rondgedreven. Volgens de Filipijnse autoriteiten is het onwaarschijnlijk dat het jacht sinds 2009 heeft rondgedreven.

Gemummificeerd

Het lichaam van de Duitser lijkt door de droge lucht en de zeewind goed bewaard te zijn gebleven. Let op; het beeld is schokkend.

Update 1 maart

Bajorat en zijn boot werden op 31 januari al gevonden door een van de deelnemers aan de Clipper Round the World Yacht Race, LMAX Exchange. Dat meldt de website Scuttlebutt. De ingelichte autoriteiten lieten het wedstrijdjacht verder varen en zouden de vondst onderzoeken. Het jacht werd gevonden in de buurt van het eiland Guam, op zeker 1000 mijl ten oosten van de Filipijnen. Waarom het lichaam van de zeiler toen niet is geborgen, is onbekend.

Foto’s EPA, Barobo Police Station

Last modified: 8 maart 2016
Sluiten