Nieuws

Drukte op de Wadden neemt toe

Met de toename van het aantal passanten op de waddeneilanden hebben de jachthavens meer ruimte nodig. Maar uitbreiding van de haven van Vlieland leverde niet meer ligplaatsen op. Ook Terschelling wil uitbreiden.

10:21

Het blijft drukker worden op de Waddenzee. De afgelopen vijfentwintig jaar is het aantal recreatieschepen zelfs verdubbeld. Op de Waddeneilanden overnachten jaarlijks meer dan acht miljoen gasten.

Deze toename van de vloot recreatieschepen op het Wad is het onderwerp van het symposium ‘Havens Waddenzee klaar voor de recreatievaart in de toekomst?’. Dit voorjaar trekt de bijeenkomst in het Maritiem Instituut Willem Bartentsz op Terschelling 200 geïnteresseerden.

Een van de sprekers is Burgemeester van Terschelling, de heer Visser. Dat de jachthaven van Terschelling op hoogtijdagen vol is en geen schepen meer binnenlaat zit hem niet lekker. Net als Vlieland zou ook Terschelling de haven graag willen uitbreiden. Overigens leverde de uitbreiding van de jachthaven van Vlieland geen extra ligplaatsen op. Door de aanleg van boxen zou alleen de veiligheid zijn vergroot. Op Terschelling is uitbreiding van de haven in zee geen optie vanwege de beschermde status van Waddenzee terwijl uitbreiding landinwaarts natuurlijk een stuk duurder is.

Voorlopig blijven de passanten op Terschelling dus gezellig boord aan boord in de haven liggen.

bron: Schuttevaer

Last modified: 12 mei 2009
Sluiten