Actueel, Nieuws

Drugs aangetroffen op vastgelopen jacht

14:53

De twee opvarenden van een voor de kust van Schiermonnikoog vastgelopen zeilboot zijn aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Beide mannen werden in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juni gered door de KNRM, nadat hun zeiljacht vastliep.

KNRM door bemanning ingeschakeld

Het jacht liep vast voor de kust van Schiermonnikoog, waarna de bemanning zelf contact opnam met de reddingsdiensten. De KRNM bracht beide opvarenden naar Schiermonnikoog. Tijdens de actie roken de redders onraad, waarop de politie werd ingeschakeld.

Verdachte pakketjes

Bij inspectie trof de politie aan boord van het jacht meerdere verdachte pakketjes aan. De zeilboot werd vervolgens naar de haven van Schiermonnikoog gesleept. Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van smokkel van verdovende middelen en zijn overgebracht naar een politiecel op het vasteland. Het jacht is in beslag genomen. Wat voor jacht het betreft, waar de mannen vandaan kwamen en wat voor drugs er zijn gevonden wil de politie in afwachting van het onderzoek nog niet bekendmaken.

Update 8.30 uur/24 juni: De KNRM zegt in Dagblad van het Noorden dat het gaat om een Zweeds jacht met twee mannen  aan boord, dat al enkele dagen in de haven van Schiermonnikoog lag. Er zouden tientallen kilo’s hash zijn aangetroffen.

Last modified: 25 juni 2014
Sluiten