Nieuws

Drie Nederlandse teams in top 5 op WK F18

Op het Wereldkampioenschap F18 catamarans in Hoek van Holland staan drie Nederlandse team in de top 5.

07:44

Op het Wereldkampioenschap F18 catamarans in Hoek van Holland staan drie Nederlandse team in de top 5. Het zijn Remco Kenbeek/Paul Brouwer, Mischa Heemskerk/Sander de Boer en Mitch Booth en Herbert Dercksen. 


Van de Hollandse teams staan Booth en Dercksen het hoogste: na twee kwalificatiedagen met zes races bezetten ze de tweede plaats. Het gat met de leiders en tevens titelverdedigers, Darren Bundock en Glenn Ashby (AUS), bedraagt drie punten. Vanaf vandaag, woensdag, gaat de strijd om de wereldtitel verder in de ‘gold fleet’. Er staan nog negen wedstrijden op het programma.


“We waren een eentje slechter dan Darren,” aldus Herbert Dercksen naast zijn Hobie Tiger op het zonovergoten strand van Hoek van Holland. De Nederlanders wonnen twee races en werden één keer tweede, terwijl Bundock en Ashby drie maal als eerste door de finish gingen. “We zaten in de laatste wedstrijd op de bovenboei en moesten toen van de tiende naar de tweede plek terugvaren,” verklaart  Dercksen. Het Franse duo Mourniac/Citeau staat derde. 

Het is het zesde wereldkampioenschap F18, dat voor het eerst in Nederland wordt gehouden. De vloot telt 137 teams, die de eerste twee dagen in vier groepen zijn opgedeeld. Die varen in een roulatiesysteem zes kwalificatieraces tegen elkaar, waarna de eerste helft van het totaalklassement in de ‘gold fleet’ gaat strijden om de wereldtitel. Vanaf woensdag 13 tot en met vrijdag 15 juli staan nog negen wedstrijden op het programma.


Top 5 (na 6 races en één aftrek):
1. AUS – Hobie Tiger – Bundock/Ashby, 5 punten
2. NED – Hobie Tiger – Booth/Dercksen, 8 punten
3. FRA – Hobie Tiger – Mourniac/Citeau, 10 punten
4. NED – Hobie Tiger – Heemskerk/De Boer, 15 punten
5. NED – Capricorn – Kenbeek/Brouwer, 20 punten 

Last modified: 7 september 2006
Sluiten