Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Van Rijsselberge vaart mee op Koningsvaart

15:58

DorianDorian van Rijsselberge maakte via zijn Facebookpagina bekend dat hij 30 april meevaart tijdens de Koningsvaart. “Wauw, vanuit Queenstown:-) in Nieuw-Zeeland mag ik bekend maken dat ik door de Gemeente Amsterdam ben uitgenodigd om mee te surfen met de Koningsvaart op het IJ op 30 april! Far out!!!”. Aldus Dorian.

De Koningsvaart 
Na de inhuldiging van Willem-Alexander gaat de Koningsvaart van start. Volgens de gemeente Amsterdam komt alles waar Nederland trots op kan zijn het water op. Met het nautische spektakel varen 200 historische schepen over het IJ. Voor de Koninklijke vaartocht wordt het vaargebied tijdelijk afgesloten. Volgens burgemeester Eberhard van der Laan moet het evenement een soort mini-sail worden.

Programma
Vanaf 18.00 uur is het gebied rond het IJ toegankelijk voor publiek. Langs de vaarroute kunnen bezoekers vanaf 19.30 uur op grote schermen de tocht aanschouwen. Willem-Alexander vaart samen met Maxima en hun kinderen van het Filminstituut Eye naar het Muziekgebouw aan het IJ. Op de route liggen het Oeverpark en het Java-eiland. Na een gezamenlijke afsluiting van dj Armin van Buuren en het Koninklijk Concertgebouworkest, komt het evenement rond 21.15 uur op het Java-eiland tot zijn einde.

Last modified: 16 april 2013
Sluiten