Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Dorian foundation opgericht

14:34

Tijdens de olympische huldiging op Texel afgelopen augustus kreeg Dorian van Rijsselberge van de gemeente zijn eigen fonds aangeboden. De olympisch kampioen is nu bezig invulling aan de foundation te geven.
Dorian zit in het bestuur van de stichting en legt uit: “Het is een fonds dat talent met een geografische beperking in staat stelt topsport te beoefenen. Zoals Texelaars die naar de vaste wal moeten. Hoewel maar liefst negentig procent van de Texelse jeugd lid is van een sportvereniging, een ongekend hoog aantal, heeft het eiland niet veel topsporters voortgebracht. Het blijkt toch een moeilijke stap elke dag met de veerboot naar de overkant te gaan. En er zit ook een kostenplaatje aan.”
Ook Nederlanders die bijvoorbeeld een wintersport op wedstrijdniveau beoefenen kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit het fonds. “Het is heel breed, heel ongelimiteerd. De eerste donatie is van de gemeente Texel. We hebben het zelf verder opgestart. Het bestuur bestaat uit mijn vader, mijn broer, accountant en goede bekende Melvin Kikkert, mijn zaakwaarnemer Laurens Scholten en mijzelf.”
“We zijn bezig om kapitaal te verwerven. Er gaat ook een gedeelte van mijn sponsorgeld naar toe, zodat we er een mooi bedrag van kunnen maken. Ik ben blij met het fonds. Ik vind het fijn om iets achter te laten en mensen echt te kunnen helpen. Op die manier kan ik iets van mijn succes geven aan anderen, zodat zij hun droom kunnen verwezenlijken.”

Fotografie: Richard Longdon (surffoto) en Eric van Staten (portret)

Last modified: 9 januari 2013
Sluiten