Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Donderdag: The Magic Marine Melges 24 European Championship

11:26

Melges 24

Melges 24

In Medemblik vindt van 15 tot en met 22 augustus 2013 het Magic Marine Melges 24 European Championship plaats. Dit is het eerste internationale kampioenschap van deze klasse in Nederland. Ruim 70 teams uit 16 landen gaan met elkaar de strijd aan voor een podiumplek.

Easy to sail performance

Bij dit evenement strijden ze niet alleen om de titel, het maakt ook deel uit van de Melges 24 European Sailing Series en telt mee voor de Internationale ranglijst. De Melges 24 staat bekend om zijn competitieve eigenschappen en ‘easy to sail performance’. Zeilers van topniveau zoals Terry Hutchinson, James Spithill, Lorenzo Bressani, Riccardo Simoneschi en Ian Ainslie, kun je dan ook tegenkomen in deze prestigieuze internationale klasse.

Professionele teams

Dertig teams komen uit in de Non Corinthians klasse, dit zijn alle professionele teams van de deelnemerslijst. Het niveau van de wedstrijden belooft dan ook hoog te zijn. Het topteam van RYC Hollandia wordt daarbij ondersteund door PRO van de internationale klasse-organisatie, Hank Stuart (USA). Vanaf donderdag arriveren de teams en na een oefenwedstrijd op zaterdag, starten de officiële wedstrijden zondag vanuit het ISC Medemblik.

Jubileum

Diverse avonden zijn er activiteiten, startend met de openingsceremonie bij Kasteel Radboud in Medemblik. Speciaal is het jubileum van de Melges: dit jaar bestaat deze klasse 20 jaar.

Groeiende belangstelling

Een actieve lobby in 2008-2009 – en de daarmee groeiende belangstelling voor de Melges 24 in Nederland – leidde in januari 2011 tot de oprichting van de Dutch Melges 24 Class Association. Een half jaar na de oprichting besloot initiatiefnemer Frank Lieve een bid in te dienen voor een WK of EK evenement in Nederland om zo de groei van de klasse te stimuleren. Het bid werd door het internationale bestuur met enthousiasme ontvangen en Nederland kreeg de voorkeur boven Hongarije, Duitsland, Zweden en Italië.

Kijk ook op melges24europeans13.com en www.facebook.com/Melges24Championships

Foto: Pierrick Contin

Last modified: 12 augustus 2013
Sluiten