Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Doe mee met grootste dinghy wedstrijd ter wereld

10:51

https://www.youtube.com/watch?v=vShSG2lDQ8g#t=30

De Andrew Simpson Sailing Foundation organiseert op 21 september onder de naam Bart’s Bash een wereldwijde dinghy zeilwedstrijd, waarmee geprobeerd wordt om in het Guinness Book of Records te komen. Annemieke Bes, oud-olympiër en Finnzeiler Pieter-Jan Postma hopen dat ook Nederlandse zeilclubs, verenigingen en zeilers zich bij dit bijzondere initiatief gaan aansluiten.

Andrew ‘Bart’ Simpson won een gouden en zilveren medaille in de Star Klasse tijdens de Olympische Spelen van Bejing en Londen. Tijdens een training voor de America’s Cup Challenge kwam hij door een ongeluk om het leven. Andrew stak een groot deel van zijn tijd en energie in het enthousiasmeren van jonge zeilers.

De wereldrecordpoging begon met een idee om zoveel mogelijk clubs in Engeland, waar Andrew Simpson vandaan komt, tegelijkertijd te laten racen. Inmiddels is er niet alleen in Engeland maar wereldwijd enorm steun en enthousiasme voor deze actie.

Actie ondernemen

Ex-Olympisch zeilster Annemieke Bes is van dezelfde zeilgeneratie als Andrew Simpson. Toen Bes de website bezocht en ontdekte dat er nog geen enkele club in Nederland bij deze wereldrecordpoging was aangemeld besloot ze actie te ondernemen. “Het lijkt mij heel gaaf als er Nederlandse clubs meedoen aan de recordpoging. Het idee om op zo’n manier jeugd te enthousiasmeren en te inspireren met zo’n mooi evenement moet ook in Nederland onder de aandacht gebracht worden.”
Met Pieter-Jan Postma is Annemieke bezig om Nederlandse zeilers en verenigingen te enthousiasmeren om mee te doen aan de recordpoging.
“Ik vind deze wereldrecordpoging een mooi initiatief. Het verbindt zeilers over de hele wereld en hopelijk inspireert het ook de jonge generatie zeilers in Nederland, ” aldus Pieter-Jan Postma.

Alle regels waar de wedstrijd aan moet voldoen staan op de website www.bartsbash.co.uk/event-makers-guide.
Bekijk: www.bartsbash.co.uk/video-wall

Foto Eize Hoekstra

Last modified: 30 juli 2014
Sluiten