Nieuws

Dirk de Ridder tekent bij Oracle-team

Dirk de Ridder gaat zeilen bij het America's Cup team van Oracle BMW. De Ridder ondertekende medio november een contract in Annapolis, terwijl hij op doorreis was naar een training in Japan. Hij zal als trimmer aan de slag gaan.

13:40

Dirk de Ridder gaat zeilen bij het America’s Cup team van Oracle BMW. De Ridder ondertekende medio november een letter of intent in Annapolis, terwijl hij op doorreis was naar een training in Japan. Hij zal als trimmer aan de slag gaan.

De Ridder: “Ik zeilde in september al bij het Oracle Team in de Moët Cup in San Francisco. Dat waren trials om te kijken of we goed konden samenwerken. Chris Dickson is de CEO van het team. Inderdaad, een pitbull zoals iedereen zegt; een heel fel mannetje, maar best een aardige vent. Hij regelt de boel in elk geval goed. Ik hoef niet in Amerika te gaan wonen, want de nationaliteitseis in het America’s Cup reglement (minimaal twee jaar wonen in het land waar je voor uikomt. -red.) is vervallen. Nee, mijn Star campagne voor Athene 2004 heb ik stopgezet; die stond toch al op een laag pitje. De komende tijd ga ik vooral veel zeilen met Oracle-stuurman Gavin Brady. In februari en maart zitten we twee maanden in Nieuw-Zeeland. Ook hoop ik nog veel met de Mean Machine (team van Peter de Ridder) te kunnen varen.”

Dirk de Ridder kreeg het zeilen van huis uit mee, aan boord van het ouderlijk schip. Hij zeilde verder in de Whitbread (onder Grant Dalton) en de Volvo Ocean Race (met schipper John Kostecki op de winnende illbruck) en deed met Roy Heiner en Peter van Niekerk een olympische campagne in de Soling voor de Spelen van Sydney 2000. Vorig jaar kreeg hij de Conny van Rietschoten uitgereikt.

Last modified: 7 september 2006