Actueel, Nieuws

Directeurswissel bij KNRM

09:15

Per 1 juni 2015 vindt bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een directeurswisseling plaats. De huidige directeur Roemer Boogaard treedt na 18 jaar af om een nieuwe functie bij Royal Huisman in Vollenhove te bekleden. Bij de KNRM komt Jos Stierhout als nieuwe directeur leiding geven aan de redding organisatie.

KNRM reddingboot Kitty Roosmale Nepveu - Foto Arie van DijkJos Stierhout nam 30 april afscheid van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord, waar hij elf jaar directeur was. In die periode vonden grote veranderingen plaats in de organisatie van de hulpverleningsketen. Hij was onder meer projectleider van Waterrand, waarmee incidentbestrijding op het water in Nederland verbeterd werd. In die rol leerde hij de KNRM kennen als een van de toonaangevende organisatie binnen waterhulpverlening. Zijn passie voor watersport en een verleden bij de marine maken dat hij over alle noodzakelijke kennis beschikt voor een nieuwe functie bij de KNRM.

Scheidend directeur Roemer Boogaard was 18 jaar werkzaam bij de KNRM. Per 1 juni vervangt hij mevrouw Alice Huisman als managing director van Royal Huisman Shipyard BV in Vollenhove. Roemer Boogaard begon als hoofd interne dienst bij de KNRM en werd in 2007 benoemd tot directeur van de stichting. Hij gaf acht jaar leiding aan de redding organisatie, dat uit 1.300 vrijwilligers en 54 ondersteunende beroepskrachten bestaat. Zijn managementervaring heeft de KNRM in de afgelopen jaren helpen groeien tot een onmisbare schakel in de hulpverlening op het water.

 

Foto: Arie van Dijk

Tags: , Last modified: 4 mei 2015
Sluiten