Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Digitaal betaalsysteem in havens

13:33

In het Friese Dokkum kunnen watersporters deze zomer stroomaansluitingen zelf aan en uit zetten en hun liggeld betalen via een nieuwe app. In Dokkum worden enkele aanlegplaatsen  als eerste in Nederland voorzien van AanUit.net, het zelfservice concept voor jacht- en passantenhavens.  Ook de nieuwe Amsterdamse jachthaven Port Entrepot en aanlegplaatsen in Leidschendam gaan op korte termijn AanUit.net gebruiken.

Aanuit.net

AanUitnet met smartphone op steigerHet systeem is ontwikkeld door Seijsener Rekreatietechniek en Eneco-dochter Utiliq. “Aanuit.net is ideaal voor de toervaarder. Die houdt van z’n vrijheid en wil het liefst zijn eigen zaakjes regelen.” aldus manager Maarten Hektor van Utiliq. “Eén keer aanmelden op de website en je kunt van alle aanuit.net-voorzieningen in Nederland gebruik maken. Alles wat je nodig hebt is een smartphone of tablet, pc of telefoon.  Je stroomverbruik, maar ook zoals in Dokkum betaling voor liggeld of water worden keurig bijgehouden en eenmaal per maand van je rekening afgeschreven.”

Ontzorging beheerder

Aan de andere kant ontzorgt het systeem ook de eigenaar of beheerder van de passantenhavens, vertelt Seijsener-directeur Rian Durieux.  “De gemeente  Dongeradeel ziet het belang van aanlegplaatsen voor het lokale toerisme. Maar het regelen van de betaling ter plekke  is  een lastig punt, zeker omdat het om verspreide locaties gaat. Aanuit.net bleek een goede oplossing, zonder muntjes of kaarten. Stroomgebruik en verblijfsgeld worden automatisch geïncasseerd en doorgesluisd naar de gemeente, zonder verdere kosten of personeelsinzet.”

Voor meer informatie en de app kunt u kijken op aanuit.net

Last modified: 30 juni 2014
Sluiten