Actueel, Nieuws

Den Haag blijft zeilstad

09:57

De gemeente Den Haag en het Watersportverbond hebben op zaterdag 17 januari hun handtekening gezet onder een hernieuwde samenwerking om topzeilen in Den Haag te continueren. Den Haag zal ook in de toekomst de thuisbasis van de Delta Lloyd Kernploeg en Talentenploeg blijven en als sportstad aan zee grote zeilevenementen organiseren.

Nacra 17-team's Delta LloydWethouder Rabin Baldewsingh (Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport) was hierbij namens de gemeente Den Haag aanwezig. Op de nationale beloftendag van het Watersportverbond sprak hij de zeil- en surf beloften van de toekomst toe. “Het is prachtig om zoveel talent hier, in onze stad, te zien trainen”.

Stad van het Topzeilen

Al sinds 2008 is de Delta Lloyd Kernploeg en Talentenploeg van het Watersportverbond gevestigd in Den Haag. Den Haag biedt een ultieme plek voor het topzeilen. Den Haag herbergde grote zeilevenementen als het wereldkampioenschap 470, waar Lisa Westerhof en Lobke Berkhout wereldkampioen worden en het allereerste wereldkampioenschap Nacra17. Den Haag is ook de stad waar al jarenlang veel zeilers de North Sea Regatta met veel plezier verzeilen.

2015 wordt het jaar dat de Volvo Ocean Race Nederland aandoet. Het is de eerste keer sinds 2006 dat de race, bekend als een van de meest zware wedstrijden ter wereld, terug naar Nederland komt.
Den Haag zal in de maand juni in het teken van zeilen staan.

Mooie toekomst

NSRMet dit contract continueren het Watersportverbond en de Gemeente Den Haag de thuisbasis van het Nederlandse topzeilen voor de komende jaren wederom aan de Scheveningse kust. Maar ook spreken beide partijen de ambitie uit de Haagse jeugd kennis te laten maken met zeilen. “Het faciliteren van Topsport en talentontwikkeling staat voor ons voorop en wij hebben met Den Haag niet alleen een betrokken, maar ook bevlogen partner gevonden om de toekomst van het zeilen op deze locatie verder op te bouwen.” Aldus Maurice Leeser, directeur van het Watersportverbond.

Bron: Watersportverbond

Last modified: 19 januari 2015
Sluiten