Nieuws

Delta Lloyd NK olympische klassen

Op de eerste dag van het Delta Lloyd Open Nederlands kampioenschap voor olympische klassen werden de wedstrijden afgelast wegens te veel wind. Gisteren, op de slotdag, was er weinig wind.

08:18

Zondag begon voor de meeste klassen met de reguliere vlootwedstrijden. De strijd ging om de Nederlandse titel of om een plek in de finale. In de Tornado, 49er en 470 dames klassen zeilde de top drie namelijk finales.

Bij de 470-vrouwen ging het Deense team van Henriette Koch en Lene Sommer met een bonuspunt de finale in. Het betekende dat zij slechts een wedstrijd hoefde te winnen om de Nederlandse titel te veroveren. Het Deense duo had aan die ene wedstrijd genoeg; zij wonnen de race en het kampioenschap. Claire Blom en Marieke Jongens werden tweede en wereldkampioenen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout pakten brons.

De wereldkampioenen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout moesten de Nederlandse titel laten aan hun Deense concurrenten. (Foto: Thom Touw)
De mannen 470-mannen zeilden geen finales, maar alleen vlootwedstrijden. De gebroeders Sven en Kalle Coster waren voor de laatste race al zeker van de titel. Toch kwamen ze op het water, maar wisselden van positie: met Kalle als stuurman en Sven als bemanning voegden ze een 4 toe aan hun reeks. Het zilver ging naar twee andere broers, Axel en Sander van Bladel, zonen van oud-olympisch Tornado-zeiler Wil van Bladel. Bart Peeters en Olivier Bakker werden derde.

In de Yngling veroverden Janneke Hin, Brechtje van der Werf en Petronella de Jong de titel. Met een tweede en eerste plaats sloten zij dit kampioenschap sterk af.

De surfers voeren voor het eerst een NK op de nieuwe RS:X plank. Joeri van Dijk ging met een gouden medaille naar huis.

In de Star was het tot op het laatste moment spannend wie de titel zou winnen. De strijd werd pas in het laatste kruisrak beslist. Het team van Willem Jan Kok en Gerard Van Der Krogt eindigde in die laatste wedstrijd als vierde, waardoor Alwin van Daelen en Peter Peet met de gouden medaille naar huis gingen.
In de Tornado zegevierde het Canadees/Nederlandse koppel Oskar Johansson/Ruurd van Wieren voor Carolijn Brouwer/Sebbe Godefroid (2de) en Mischa Heemskerk/Coen de Koning (3de).
De titel in de 49er ging naar Jeroen van Catz/Wilco Stavenuiter en de Belgische Evi van den Acker eiste de Nederlandse titel op in de Laser Radiaal.

Last modified: 4 september 2007