Nieuws

Delta Lloyd 24-uurs Zeilrace telt 620 voorinschrijvingen

Ruim een week voor aanvang van de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace staat de teller op 620 voorinschrijvingen. De ORC 2 is met 52 deelnemers voorlopig de grootste wedstrijdklasse. Het merendeel van de teams (420) gaf zich op voor de toerdivisie.

14:49

Ruim een week voor aanvang van de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace staat de teller op 620 voorinschrijvingen. De ORC 2 is met 52 deelnemers voorlopig de grootste wedstrijdklasse. Het merendeel van de teams (420) gaf zich op voor de toerdivisie.

Vrijdag 25 augustus 2006 begint de vloot verspreid over zestien startplaatsen aan de 42ste uitputtingsslag van een etmaal. Die wordt in tekst en beeld vastgelegd door razende reporters van de organisatie. De verslaggeving zal gedurende de race via www.kustzeilers.nl te volgen zijn.


Sailing Channel Benelux gaat in samenwerking met Quest Sail Media b.v. een uitgebreide reportage maken. Daarvoor gebruiken ze drie cameras, waarvan er één rond vaart aan boord van een rubberboot. Daarop zit tevens een fotografe die geregeld beelden naar de wal zal sturen. Die worden online gepubliceerd met korte verslagen. Medewerkers zullen vanuit het mediacentrum in Medemblik gedurende de race de posities van vijftien schepen opvragen. Ze zullen tevens schippers bellen voor de laatste stand van zaken. Dinand de Ridder, voorzitter 24-Uurs organisatiecomité: “Op die manier proberen we het voor de thuisblijvers zo levendig mogelijk weer te geven. Na afloop kunnen geïnteresseerden een DVD bestellen met een vijftig minuten durend sfeerverslag, inclusief interviews. Eind november zendt Sailing Channel een programma van 25 minuten over de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace uit.


Over de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace
De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 42ste keer de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit een toer- en wedstrijdklasse. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, van het vaargebied en van de stromingen dus belangrijke factoren voor het eindresultaat. Op zaterdag 26 augustus loopt de oude haven van Medemblik vanaf 17.00 uur langzaam vol met alle deelnemende jachten. De massale finish is vanaf de wal prima te volgen en levert een mooi schouwspel op. Als iedereen binnen is, barst in het oude Zuiderzeestadje het feest los.


Naast Delta Lloyd is het PWN Waterleidingbedrijf sponsor van de 24-Uurs Zeilrace. Co-sponsors zijn: Zeilen, Gemeente Medemblik, International^ Yachting Coating en Stichting Jachthaven Medemblik.


Meer informatie op www.kustzeilers.nl.

Last modified: 18 augustus 2006
Sluiten