Nieuws

Delta Lloyd Kernploeg zeilt sterk in Miami

10:07

Voor een groot deel van de zeilers stond op 24 januari naast twee races ook een inhaalwedstrijdwedstrijd op het programma tijdens de Miami Olympic Classes Regatta 2012. De wind van ongeveer 8 tot 11 knopen hielp de organisatie mee. De Nederlandse Delta Lloyd Kernploeg deed het goed op Biscayne Bay met een aantal teams in de top drie.


Marit Bouwmeester gaat nog steeds aan de leiding in de Laser Radial klasse. Het matchrace team Mulder, Witteveen en Bekkering had de beste score van de dag met zes uit zeven. Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zeilden sterk maar lieten ook een te vroege start noteren. Opvallend is dat ze daarmee nog steeds vijfde in het klassement staan. Merkenteam Coster bezet een goede tweede plaats in het klassement. Kernploegzeilers Steven LeFevre en Steven Krol staan 14de met en zwarte vlag diskwalificatie. De Paralympische zeilers Hessels, Van de Veen en Rossen zijn een plek gestegen in de Sonar klasse en staan vierde en Barend Kol staat vijfde in de Paralympische 2.4mR klasse.

Delta Lloyd Talentploeg zeilers Nina Keijzer en Anneloes van de Veen staan zevende in de dames 470 klasse. In de Laser radial klasse staat talentploeg zeilsters Michelle Broekhuizen 15de en Caren Niezen 27ste.

Matchracen spannende strijd
Het team van de Delta Lloyd Kernploeg met Mandy Mulder, Merel Witteveen en Annemiek Bekkering had de beste score van de dag van poule B met zes overwinningen uit zeven. Er volgen nog vier matches. De beste vier van de poule gaan door naar de kwartfinales.

Merel Witteveen omschrijft haar tevreden gevoel:
“Het is altijd fijn als de kop eraf is en helemaal als het begin zo goed is! We hadden vandaag meteen een pittige dag voor de boeg met zeven races. Hiervan hebben we zes gewonnen. Het was een listige dag met heel veel drukverschillen en flinke draaiingen. Wij konden hier gelukkig goed mee omgaan en zodoende een mooie score neerzetten. Morgen staan voor ons vier races gepland.”

Het andere Nederlandse matchraceteam van Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien de Koning scoorde vier overwinningen van de zeven. Marcelien de Koning gaf de volgende toelichting.

“We trapten af tegen Jenny Tulloch (USA) onze trainingspartners van de afgelopen weken. Spannend. We wonnen omdat we slimmer zeilden. Wij konden beter omgaan met de variabele wind. Later op de dag speelden de races zich dichter bij elkaar af omdat de wind toenam en stabieler werd. Daar verloren we op het matchracen. Maar we hebben goede snelheid en zeilen de boot veel beter dan in Perth. Morgen moeten we die vier matches winnen dan gaan we door. Maar we komen ook de nummers een en twee van de wereld tegen.”

Costers goed begin 2012
Na een teleurstellende 2011 voor de broers Coster is 2012 heel goed begonnen. Ze wonnen de North American Championships in de 470 met enkel eerste en tweede plaatsen. En nu staan ze op een tweede plaats in een redelijk sterk veld twee punten achter de huidige Olympische en Wereldkampioenen uit Australië.

Kalle Coster gaf een toelichting op hun goede serie. “Deze sterke start van 2012 ons heel veel vertrouwen in deze serie maar ik denk ook voor de rest van het seizoen. We hebben hele goede snelheid en we weten ons ook steeds naar voren te zeilen. Alleen in de derde race van vandaag zaten we teveel in het midden te rommelen. Onze grote concurrenten zijn de Australiërs die zijn ons nu net twee puntjes voorbij geschoven.”

Paralympische zeilers klimmen in ranglijst
Udo Hessels stuurman van het Paralympische Sonar team gaf de volgende toelichting.

“Het was een hele moeilijke dag. Je moest echt kiezen. Veel drukverschillen en winddraaiingen. Je moest echt geduld hebben om de juiste wind af te wachten. Maar we hebben een vierde en een derde plaats gevaren, plekje gestegen. Tevreden dus!”

Alle resultaten hier

Volg de kernploeg op:
www.twitter.com/topzeilentv

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 1 februari 2012
Sluiten