Nieuws

Dehler in de problemen, uitstel aangevraagd

Dehler heeft surseance van betaling aangevraagd. De Duitse botenbouwer kan niet meer aan zijn verplichtingen voldoen.

16:45

Dat hing al een tijdje in de lucht, maar deze week werden de geruchten bewaarheid. Ook de bankgarantie van deelstaat Nordrhein-Westfalen, ter waarde van vier miljoen euro, kon daar niets aan veranderen. Aan de bankgarantie zaten een aantal voorwaarden vast, die Dehler niet kon nakomen.

 

Inmiddels is een curator aangesteld om de surseance af te handelen. Medewerkers van het bedrijf zijn al sinds oktober niet meer uitbetaald en in heel november is er niets geproduceerd. Wat de gevolgen zijn voor mensen die een Dehler in bestelling hebben, is niet bekend. Er zijn nog een aantal boten in aanbouw en er zijn nog openstaande bestellingen, maar er is geen geld meer om de benodigde materialen te kopen.

 

Medewerkers van het bedrijf wijten de problemen ondermeer aan een te snelle groei onder de Nederlandse eigenaar Wilan van der Berg. In 2005 produceerde Dehler 100 boten, met een personeelsbestand van 90 mensen. Drie jaar later, in 2008, had het bedrijf 230 medewerkers in dienst en een orderportefeuille van 200 jachten. Die groei was te veel voor het bedrijf, net als te grote investeringen in de ontwikkeling van nieuwe grote modellen.

 

Dehler liet weten nog steeds mogelijkheden te zien voor een doorstart.

Last modified: 19 december 2008
Sluiten