Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Deelnemers gezocht voor pilot Westelijke Staande Mastroute

11:57

De Provincie Noord-Holland gaat starten met een pilot voor een betere doorloop van de Westelijke Staande Mastroute.  Tijdens het zogenoemde Vaarpadplan wordt het effect van aangepaste brugbedieningstijden getest op de Westelijke Staande Mastroute. Om de pilot te testen is de provincie op zoek naar vrijwilligers, die een (of meerdere) dag(en) de route tussen de A9 en de A44 willen varen. Op 17, 19 en 22 juni en 24, 26 en 29 juni 2014 vindt de pilot Vaarpadplan Westelijke Staande Mastroute plaats.

De pilot

Staande MastrouteVoor de testdagen is de Provincie Noord-Holland op zoek naar vrijwilligers met een schip met een mast van meer dan 6 meter hoog, een motorjacht of een kruiser van 7 tot 25 meter die 9 km per uur kan varen. Deze snelheid is nodig om het Vaarpadplan goed te kunnen testen, het is echter niet zo dat er continue met 9 km per uur wordt gevaren.

Tijdens de pilot worden alle bruggen op het traject van de Westelijke Staande Mastroute op vaste tijden geopend. De tijden zijn zo gekozen dat ze moeten zorgen voor een ‘ideale doorvaart’, een groene golf voor de scheepvaart. Het doel van de pilot is om te kijken of de voorgestelde vaarpadplanning haalbaar is en wat de consequenties hiervan zijn voor de scheepvaart en het wegverkeer.

Aanmelden

Aanmelden voor de testdagen kan tot uiterlijk 15 mei via blauwegolf@noord-holland.nl

In uw email geeft u aan op welke dagen u overdag beschikbaar bent. Wat voor een boot u heeft, hoe hoog de mast van uw boot is, de maximumsnelheid (in km) en de lengte, breedte en diepgang van uw boot. Daarnaast vermeld u de ligplaats van uw boot in de email. Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u meer informatie over (start)tijden en wat er van u verwacht wordt. Meer informatie over het Vaarpadplan kunt u vinden op www.noord-holland.nl/blauwegolf

 

Foto: Rijkswaterstaat

Last modified: 9 mei 2014
Sluiten