Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Deelnemers Dutch Match Cup zijn er klaar voor

11:48

De line up van de Dutch Match Cup is vandaag bekend gemaakt door het Batavia Sailing Center. Naast de acht teams die alle wedstrijden van de Alpari World Match Racing Tour varen, de Tour Card Holders, zijn er voor de Dutch Match Cup een viertal wildcards uitgedeeld. In totaal zijn er 12 teams die meedoen aan de Dutch Match Cup eind september in Lelystad. De Nederlanders Korpershoek en Zuiderbaan ontvingen eerder al een van de vier beschikbare  wildcards.

Wildcards uitgedeeld

Naast een wildcard voor Klaartje Zuiderbaan en Dirk-Jan Korpershoek heeft de organisatie twee wildcards toegekend. Deze gaan naar ​de nummer 21 op de wereldranglijst Arthur Herreman uit Frankrijk en Joachim Aschenbrenner uit Denemarken, op dit moment nummer 8 op de wereldranglijst.

Vrouwenteam

Klaartje ZuiderbaanRegerend Nederlands kampioen matchracen Klaartje Zuiderbaan is ​bijzonder blij met de mogelijkheid in dit veld te kunnen zeilen: “Ik ben heel benieuwd naar het niveau van de deelnemende teams. Het is fantastisch dat de Alpari World Match Racing Tour nu ook naar Nederland komt zodat ook Nederlandse teams zich op dit niveau kunnen meten. Sinds het O​pen Nederlands Kampioenschap hebben we een aantal dameswedstrijden gevaren, waarin we steeds beter gingen presteren.”

Voor Klaartje Zuiderbaan betekent het niet alleen een rentree in het topzeilen nadat ze afstapte van de SCA boot in de Volvo Ocean Race, maar ook dat zij het als enige vrouwenteam opneemt tegen elf mannenteams, waarvan acht de absolute wereldtop vormen.​

Jonge talenten

De andere wildcard gaat naar de talentvolle jonge zeiler Dirk-Jan Korpershoek en zijn Opportunity team. Tijdens de Batavia Regatta, de official qualifier voor Dutch Match Cup kon het team zich meten aan de concurrentie. ‘Tijdens de wedstrijden in het buitenland kwamen we er achter dat onze boothandeling niet helemaal goed was, hier verloren we veel punten op. Maar we hebben nu op deze punten geoefend”, aldus Dirk-Jan Korpershoek. Afgelopen week racete het team op de HISWA te water tegen een aantal studententeams. Het team van Dirk-Jan wist hier de eerste prijs te pakken.

Internationale top

De viervoudig Wereldkampioen Ian Williams​ is er dit jaar zeer op gebrand om zijn status hoog te houden. Op dit moment voert hij de ranglijst aan in de Alpari World Match Racing Tour met 72 punten, gevolgd door Mathieu Richard met 55 punten. Met de wedstrijden in Chicago nog te gaan, verwacht de organisatie in Lelystad een heftige strijd. Een strijd waarin ook Taylor Canfield (nu 48 punten) en Bjorn Hansen (nu 47 punten) zich ongetwijfeld nadrukkelijk gaan melden.

​Behalve om de punten strijden de teams in Lelystad ook om het – voor Nederland ongebruikelijke – prijzengeld van $75.000. Het totale prijzengeld in de Alpari World Match Racing Tour bedraagt dit jaar meer dan $1,4 miljoen.​

Deelnemers Dutch Match Cup (#ISAF ​WORLD RANKING)

ISAF World Ranking Team Schipper Nationaliteit

1

GAC Pindar

Ian Williams

GBR

2

USone

Taylor Canfield

USA

3

LunaJets

Mathieu Richard

FRA

4

Hansen Sailing Team

Bjorn Hansen

​ SWE​

6

Team Alpari FX

Keith Swinton

AUS

8

Aschenbrenner Racing Team

Joachim Aschenbrenner

DEN​

9

WAKA Racing

Philip Robertson

NZL​

12

Team Gilmour

David Gilmour

AUS​

21

Team Herreman

Arthur Herreman

FRA

35

Glenmar Racing Team

Philip Bendon

​ IRL​

45

Opportunity team

Dirk-Jan Korpershoek

NED​

217, woman 14

Team BSC

Klaartje Zuiderbaan

NED​

 

GAC Pindar and Waka Racing, racing in the Finals on Day 6 of the Monsoon CupWeek vol watersport

Naast de spannende matchraces zijn er veel andere activiteiten van 24 tot en met 28 september in de Bataviahaven. Zo maken leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs kennis met verschillende facetten van de watersport. Sportbedrijf Lelystad organiseert diverse sport- en spelactiviteiten voor jong en oud. Daarnaast ligt er een mini kartbaan voor kinderen, radiografisch bestuurbare bootjes en is het ​zaterdag avond ​groot ​ feest tijdens MaxFun Music​, een gratis toegankelijk concert met diverse Nederlandse artiesten.​

200Myls solo

In de loop van dinsdag 23 september melden zich in de haven ​circa 100 deelnemers aan de 200Myls solowedstrijd die dit jaar voor het eerst start vanuit de Bataviahaven. Woensdagochtend 24 september vertrekken de deelnemers voor hun 200 mijl lange ​wedstrijd over het Markermeer,  IJsselmeer, Waddenzee en Noordzee. De deelnemers moeten zondag 28 september voor 12.00 uur over de finishlijn varen bij de Bataviahaven te Lelystad.

Foto: AMWRT/onEdition

Last modified: 9 september 2014
Sluiten