Actueel, Nieuws

Debuut van Timo Hagoort

07:27

Door de blessure van Gerd-Jan Poortman kwam zijn droom uit. Na ruim zes maanden op de reservebank gezeten te hebben, maakte Timo Hagoort op 17 mei zijn entree in de Volvo Ocean Race. Hagoort ziet de overwinning van de trans-Atlantische oversteek naar Lissabon als één van zijn grootste successen uit zijn zeilcarrière.

Volvo Ocean Race 2014-15 - Leg 7 to LisbonMet rode ogen zit Timo Hagoort aan het ontbijt. De robuuste Nederlandse zeiler is moe, maar bovenal dolblij met het winnen van de zevende Volvo Ocean Race-etappe. “Ik ben zo ontzettend gelukkig met deze overwinning”, zegt Timo Hagoort. “Een beter debuut had ik niet kunnen maken. Het hielp natuurlijk dat ik de mannen en de boot al goed kende. Ik had in het voortraject immers al vele mijlen met ze gevaren op de VO65. Toch waren er wel wat zaken veranderd aan boord, zoals bepaalde triminstellingen. Je zag ook dat vooral de jonge jongens zoals Louis en Rokas enorm gegroeid zijn de afgelopen maanden. Daar ben ik wel jaloers op. Ik heb mezelf in de afgelopen maanden ook wel ontwikkeld, maar niet in zo’n stijgende lijn als die gasten.”

“Ik heb niet echt nieuwe ideeën aangedragen, daarvoor heb ik simpelweg niet genoeg ervaring met deze boot. Ik heb vooral geholpen bij het uitvoeren van de plannen. Natuurlijk heb ik gaandeweg de etappe veel geleerd en nam ik ook steeds meer het initiatief. Ik heb voornamelijk getrimd en samen met Rokas op het voordek gewerkt.”

Volvo Ocean Race 2014-15 - Start Leg 7Hagoort is verkocht aan het oceaanzeilen en zet zijn Olympische droom op een laag pitje. “Op dit moment focus ik mezelf op het oceaanzeilen. Het werken in een team onder moeilijke omstandigheden vind ik te gek. Ik heb dit jaar vrijwel alle grote offshore races gevaren, zoals de Rolex Middle Sea Race en de Sydney Hobart Yacht Race. Mijn agenda zit ook voor de komende maanden redelijk vol. Zo vertrek ik volgende week naar Engeland waar ik ga trainen met de J-klasser Lionheart. Eind juni vaar ik met dit jacht de J-Class Regatta in Falmouth.”

Op het moment is Hagoort nog vooral blij met de overwinning en denkt hij liever niet na over de teleurstelling dat het voorlopig maar bij één etappe blijft. “Natuurlijk wil ik de laatste twee etappes ook varen, maar omdat Gerd-Jan Poortman volledig genezen is zit dat er helaas niet in. Mijn volgende doel is het varen van de volgende Volvo Ocean Race die in 2017 van start gaat. Zodra het kan ga ik mij aanmelden voor een team. Het liefst kom ik natuurlijk uit voor een sterk Nederlands team, dat voor de overwinning kan gaan.”

 

Bron: Team Brunel

 

Last modified: 10 juni 2015
Sluiten