Nieuws

Deadline kandidaten ISAF Jeugd WK 2012 nadert

10:07

Het ISAF Jeugd WK 2012 wordt dit jaar van 12 t/m 21 juli gehouden in Ierland te Dun Laoghaire, Dublin Bay.
Nederlandse windsurf(st)ers en zeil(st)ers die in de voetsporen willen treden van recente Nederlandse medaillewinnaars, als Max Deckers/ Annette Duetz (Brons 2011), Michelle Broekhuizen (Goud 2010) en Annemiek Bekkering/ Jeske Kisters (Zilver 2008), kunnen zich voor 25 janauri kandidaat stellen bij het Watersportverbond.

ISAF Jeugd WK
Het ISAF Jeugd WK is het toppunt voor de wereldwijde jeugdzeil- en windsurftop. Medaillewinnaars kunnen zich met recht tot de beste atleten in de wereld rekenen binnen de volgende discplines:

Discipline Klasse Aantal Sporters
Eenpersoons zwaardboot Meisjes Laser Radial 1 zeilster per land
Eenpersoons zwaardboot Jongens Laser Radial 1 zeiler per land
Tweepersoons zwaardboot Meisjes 420 2 zeilster (1 team) per land
Tweepersoons zwaardboot Jongens 420 2 zeilers (1 team) per land
High Performance Open 29-er 1 team (2 zeil(st)ers m/v of mix) per land
Windsurfen Jongens RS:X 8,5 m2 +60 cm vin 1 surfer per land
Windsurfen Meisjes RS:X 8,5 m2 +60 cm vin 1 surfster per land
Multihull Open Sirena SL-16 met spi 1 team (2 zeil(st)ers m/v of mix) per land

Veel internationale en Nederlandse medaillewinnaars van het ISAF Jeugd WK kwamen in een later stadium in de top van de Olympische disciplines. Wil jij ook tot de Nederlandse afvaardiging gaan behoren? Dan kun je je nog kandidaat stellen tot 25 januari.

Kandidaat stellen
Voor diverse grote internationale evenementen als het ISAF WK, Olympische Spelen en het ISAF Jeugd WK is een officiële kandidaatstelling vereist. Nederlandse zeil(st)ers en windsurf(st)ers onder 19 jaar kunnen zich kandidaat stellen door het opsturen van dit formulier en hun huidige zeil CV.
Doordat de aanmelding van het Nederlandse team bij de wereldzeilbond (ISAF) al (vervroegd) voor eind januari moet plaatsvinden, is het vereist om de kandidaatstelling voor 25 januari in te sturen. Het Watersportverbond kan met deze informatie vervolgens het aantal af te vaardigen disciplines bepalen en binnen deze disciplines definitief selectiewedstrijden aanwijzen.

Meer informatie over het ISAF Jeugd WK kunt u vinden op de website van het Watersportverbond.

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 1 februari 2012
Sluiten