Nieuws

De Kersauson uitgevallen

Na uitvoerig overleg met het complete technische team, is besloten de complete stuurinrichting van maxi-cat Geronimo te vervangen. Deze beslissing heeft als direct gevolg dat de recordpoging de Jules Verne Trofee te bemachtigen tot een abrupt einde komen...

14:36

Na uitvoerig overleg met het complete technische team, is besloten de complete stuurinrichting van maxi-cat Geronimo te vervangen. Deze beslissing heeft als direct gevolg dat de recordpoging de Jules Verne Trofee te bemachtigen tot een abrupt einde komen.
Schipper Olivier de Kersauson kwam maandag in Brest aan om de roerproblemen nader te kunnen bestuderen. Al snel bleek dat niet kon worden volstaan met een snelle, tijdelijke oplossing.
“We zijn erg te spreken over de boot tot dusverre, maar we willen door de stuurinrichting te vervangen de boot laten presteren naar maximaal kunnen. Als de werkzaamheden eenmaal geklaard zijn en de boot uitvoerig getest is, gaan we ons weer op onze recordpogingen richten. Wanneer dit zal zijn, kunnen we echter nog niet zeggen. We moeten dus de poging ons eigen Jules Verne-record te verbreken, voorlopig staken. We wensen Orange een gunstige wind en onderstrepen dat we het erg jammer vinden dat we niet mee kunnen doen in dit fantastische avontuur rond de wereld, maar we komen terug.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten