Nieuws

De Hoge Wier scoort voor WarChild

Klipper De Hoge Wier heeft het seizoen 2007 afgesloten met een indrukwekkende reeks overwinningen. De wedstrijdbemanning heeft dit seizoen opgedragen aan WarChild. Het hele seizoen is gecollecteerd en reclame gemaakt voor deze stichting, met succes: Hoge Wier verwacht 8000 euro over te kunnen maken aan de stichting.

16:00

De gasten die het afgelopen seizoen met De Hoge Wier hebben meegevaren zijn geattendeerd op War Child met soms nieuwe acties tot gevolg. Een groep leerkrachten heeft tijdens hun teamuitje besloten op hun school ook een WarChild actie te starten.

De bemanning kijkt terug op een zeer geslaagd jaar. Alle wedstrijden zijn afgesloten met een eerste plaats, op één wedstrijd na waar een tweede positie in de wacht werd gesleept.
“De nieuwe zeilen van zeilmaker Molenaar hebben hun dienst meer dan bewezen” zegt Sacha Emmerik, schipper en eigenaar van De Hoge Wier. “Wij zijn altijd al fanatieke wedstrijdzeilers geweest maar om die felbegeerde eerste prijs te winnen in de Klipperrace moest er meer gebeuren." Emmerik typeert de Klipperrace als het Nederlands Kampioenschap voor klippers. "We kwamen in gesprek met zeilmakerij Molenaar en zij stelden voor een grootzeil te maken voorzien van horizontale banen, iets wat in de chartervaart ongebruikelijk is. Ik was direct enthousiast en samen met voorzeilen van  laminaat blijken wij onverslaanbaar bij licht weer."

Zowel de zeilmaker als WarChild zijn enthousiast over de samenwerking. De vele overwinningen van afgelopen seizoen hebben voor veel publiciteit gezorgd. De eindstand is nog niet helemaal bekend maar De Hoge Wier bemanning verwacht ongeveer 8000 euro te hebben opgehaald voor War Child.

(foto Muiden Maritiem)

Last modified: 8 november 2007
Sluiten