Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws, Zeilen TV

De zee op film + video

14:12

Tijdens het North Sea Film Festival in Rotterdam op 9, 10 en 11 november 2012 worden verschillende films over het onderwaterleven getoond. De films zijn veelal documentaires, maar ook fictie wordt getoond.Tijdens het North Sea Film Festival in Rotterdam op 9, 10 en 11 november 2012 worden verschillende films over het onderwaterleven getoond. De films zijn veelal documentaires, maar ook fictie wordt getoond.

Het filmfestival is in 2007 ontstaan om een podium te bieden aan filmmakers die films over de zee maken. Veel kunst- en filmliefhebbers zijn hierin geïnteresseerd waardoor het evenement is uitgegroeid tot een jaarlijks festival.

Dit jaar staat onder andere de film Weightless – Emotional Freedriving op het programma, die gaat over de gewichtloosheid en redenen om weer op te staan, ook in een wereld met vele onderwaterwezens. Meerdere films gaan over de rol van visserij in de zee; hoe beïnvloedt dit de commercie en waar vist het net?

En vindt u Nemo ook zo’n leuke vis? Een film over de clownfish vertelt het verhaal achter deze film. In de fictiefilm The Shark and the Can speelt een haai de hoofdrol. Hij verbergt zijn scherpe tanden in een blik haaivinnensoep en hoopt zo geaccepteerd te worden door andere oceaanbewoners.

Vele expedities, duiken tussen het koraal, oude wrakken en riviersystemen; alle onderwateronderwerpen komen aan bod. Kijkt u voor het volledige programma op www.northseafilmfestival.com.

De film The End of the Line

Last modified: 28 oktober 2012
Sluiten