Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

De Rede van Texel

15:07

In juni zijn er twee grootse nautische evenementen bij de Rede van Texel. De Ronde om Texel, ‘s werelds grootste catamaranrace gaat half juni van start. Een week later verzamelen circa 30 tall-ships zich bij de Rede van Texel, die later zullen deelnemen aan Sail Den Helder.

Illustratie Reede van Texel Gouden Eeuw

Drukke ankerplaats
De Rede van Texel was in de 17e eeuw de drukste ankerplaats ter wereld. De schepen van onder andere de Verenigde Oostindische Compagnie lagen aan de oostkust van het eiland voor anker. Ze werden daar bevoorraad en lagen te wachten op gunstige wind waarmee ze naar verre oorden voeren. De deelnemende tall-ships liggen bij de Rede nabij Oudeschild. Bezoekers kunnen het indrukwekkende schouwspel op 20 juni zowel vanaf het land als op het water mee te beleven.

 

Ronde om TexelRonde om Texel  
Op zaterdag 15 juni vindt vanaf het Noordzeestrand bij Paal 17 de start plaats. Dit jaar is het de 36e editie van de wedstrijd. Uit de hoeveelheid inschrijvingen is op te maken dat de race zijn naam als “the biggest catrace” kan behouden. Vanwege de evenementen zijn er rond half juni allerlei activiteiten bij de Waddenhaven bij Oudeschild.

Voor meer informatie over de evenementen kunt u kijken op www.waddenhaventexel.nl en www.roundtexel.com

 

 

 

Last modified: 24 april 2013
Sluiten