Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

De Geus en Badloe in top tien

09:01

Op het Europees kampioenschap windsurfen in Cesme Turkye in de olympische RS:X klasse staan beide surfers uit de Delta Lloyd Kernploeg op een tiende plaats in het klassement. Kiran Badloe bij de mannen en Lilian de Geus bij de vrouwen. Vrijdag 4 juli zijn alle wedstrijden uitgesteld tot het einde van de middag vanwege de stormachtige windkracht. Vandaag staan de afsluitende medalraces op de agenda.

Slechte start

Kiran BadloeDe week begon niet goed voor beide jonge surfers uit Nederland. De Geus was niet scherp en startte met een aanvaring. Badloe had met de hele harde wind moeite om bij de wereldtop te blijven. Coach Jacco Koops: “Het begon inderdaad niet goed, maar ik ben wel heel blij dat ze zich beide goed hersteld hebben. Ze moeten zich minimaal kwalificeren voor de medalrace. Op deze manier lijkt dat te lukken. Het klassement kan nog veranderen. Dat kan alleen als we vandaag nog in actie komen. Want er staat nu echt teveel wind er is uitstel tot 1600 uur Nederlandse tijd.”

Jong bloed

“Kiran gaat heel hard rond de 18 knopen, dan is hij op z’n best. Maar daarboven komt hij tekort. Er wordt ongelofelijk hard gevaren en goed gevaren. Dat kost kracht. En als je dan ook soms een foutje maakt. Wordt het niet makkelijker. We moeten ook niet vergeten dat Kiran nog maar 19 jaar is. Lilian begon de week niet scherp. Ze is als topsporter nog wat onervaren. Daarna heeft ze deze week wel laten zien dat ze bij de wereldtop kan horen. Lilian krijgt deze week een spoedcursus in stabieler worden. De potentie is er zeker.”

Last modified: 5 juli 2014
Sluiten