Nieuws

Combi Amsterdam seizoen 2012 van start

12:42

Laser 4.7 nieuwe boot binnen de Combi! Het zeilseizoen van de Combi Amsterdam is vanaf vandaag begonnen met het open zetten van de inschrijving voor de Combi Vinkeveen. De Combi Amsterdam is de grootste combi van Nederland met gemiddeld 150 zeilers tot ca 18 jaar. De wedstrijden vinden plaats in 6 weekenden, tussen half mei en eind juni.

Het varen van wedstrijden binnen het combi circuit is een mogelijkheid om lokaal ervaring op te doen voordat er deel wordt genomen aan nationale/internationale wedstrijden. Deelnemende boten zijn de Optimist, Splash, RS Feva en vanaf dit jaar ook de Laser 4.7. Achtergrond van dit besluit is om ook de beginnende Laser zeiler de mogelijkheid te bieden om lokaal wedstrijden te kunnen zeilen. Het meedoen aan de combi is gebaseerd op laagdrempeligheid. 

Als je wat meer ervaring hebt en mogelijk overstapt naar het nationale/internationale wedstrijdcircuit dan zijn er meer eisen. Vandaar dat we dit jaar bij de Optimist A zeilers extra aandacht besteden of  de benodigde geldige meetbrief en startlicentie wel aanwezig zijn.
Voor meer info over wedstrijddata en deelnemende verenigingen kijk op onze website www.combiamsterdam.nl

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 3 april 2012
Sluiten