Nieuws

Coen Pen start eigen campagne

Zeezeiler Coen Pen kan de komende drie jaar zijn eigen campagne voeren met de Mini Transat 650. Hij heeft daarvoor sponsors gevonden.

14:10

NKE Benelux, leverancier van hoogwaardige elektronica, ondersteunt samen met shorthanded.nl Nederlands zeiltalent. Daarvoor hebben ze het NKE Team Shorthanded opgericht, waarvan Pen lid is.

Met een Mini Transat 650 Prototype Dixi Mini, gaat Coen het eerste jaar van zijn campagne voornamelijk trainen en promotiewedstrijden varen. Het jaar daarop gaat hij meevaren met een internationale solo- of doublehanded race, zoals de Mini Transat. Ten slotte staat in 2012 de Sables D’Olonne – Azoren op het programma, een solorace van twee keer 2.600 mijl.

 

In de jaren tachtig was Coen professioneel zeiler. In die tijd heeft hij zowel solo als doublehanded ervaring opgedaan. In totaal staan er meer dan 50.000 zeemijlen op zijn naam. De afgelopen jaren heeft de shorthanded zeiler zich vooral met de business achter het zeilen bezig gehouden. Nu wil hij weer actief bezig zijn met het zeilen. De Mini klasse zit nog in de groeifase, daarom vindt Pen het een uitdaging om met deze boten te mogen werken.

Foto: www.shorthanded.nl

Last modified: 4 december 2009
Sluiten