Nieuws

Clipper Round the World Race 2011 van start

Tien 68-voet jachten met professionele schippers en totaal ruim 450 amateur bemanningsleden zijn gestart in de Clipper Round the World Race 2011. De komende 12 maanden, 40.000 zeemijlen en acht etappes strijden zij om de eerste plaats.

14:54

"Vergeet nooit hoe hoe machtig de zee is," sprak de geestelijk vader van de race, Sir Robert Knox-Johnston, de deelnemers toe. "Behandel haar met diep respect zodat jullie weer veilig thuis komen. De eerste etappe is ruim 6.000 mijl, wat voor de meeste zeilers gelijk staat aan twee jaar zeilen. Jullie zullen dus erg snel ervaren zeilers worden."

De Clipper Round the World Race is de enige race waarbij de bemanning uit amateurs bestaat. De zeilers hebben allemaal een verschillende achtergrond en voor zij aan de training begonnen had slechts iets meer dan de helft van de deelnemers enige zeilervaring. Sommige bemanningsleden zeilen de hele race mee, anderen alleen bepaalde etappes. De schepen zijn identiek en werken met het zelfde budget zodat de kansen gelijk zijn.

Na de feestelijke start in Southampton en een kleine 24 uur zeilen neemt de ‘Visit Finland’ de eerste positie in, ‘De Lage Landen’ volgt op de vijfde plaats. De tussenklassementen wijzigen behoorlijk;
De actuele positie van de schepen is te volgen via

http://www.clipperroundtheworld.com/index.php/follow/race-viewer

Bron & Foto: clipperroundtheworld.com

(ML)

Last modified: 2 augustus 2011
Sluiten