Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Clinic Soloklasse op Sneek

10:15

Clinic Soloklasse

Solo klasse
De Soloklasse is met een revival bezig. Veel herintreders in de wedstrijdzeilsport stappen weer in deze in 1956 door Jack Holt ontworpen eenmansboot. Op de Loosdrechtse plassen, Giesbeek, de Braassem en het Alkmaardermeer zijn al grote concentraties aan boten te vinden.

Impuls

Om het Solozeilen ook in Friesland een impuls te geven, wordt op 20 april op het Sneekermeer een clinic georganiseerd. Johan Geenen, zelf al meer dan 30 jaar actief in deze klasse, zal tekst en uitleg geven over de boot, tuigen, trim en de laatste ontwikkelingen. En natuurlijk wordt er gezeild. Deelnemers aan de clinic kunnen zondags meedoen aan de openingswedstrijden op Sneek.

Promoboot

De clinic is bedoeld voor zeilers die net een boot hebben aangeschaft, maar ook voor wie de aanschaf overweegt en zich wil oriënteren. De klasse beschikt over een promotieboot die in Sneek aanwezig zal zijn. Wie dat wil kan daar even in zeilen.

De clinic wordt gehouden vanaf het trainingscentrum op het starteiland en begint om 11.00 uur. Voor meer informatie bel met de Friese Solo vlootvoogd Arnold Jippes, telefoon 06-51460777.

Last modified: 12 april 2013
Sluiten