Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

China neemt deel aan Volvo Ocean Race

12:36

Het is de eerste keer dat China een volledig Chinees team wil laten deelnemen aan de Volvo Ocean Race. Team Sanya en het team Green Dragon gingen al voor, maar voeren met internationale bemanning. Het nieuwe Team Dongfeng geeft de voorkeur aan een team van zeilers en crew met de Chinese nationaliteit.

Design van Team Dongfeng Volvo Ocean 65 Drie teams

Team Dongfeng is het derde team dat zich heeft ingeschreven voor de race. Team SCA en Team Abu Dhabi gingen de Chinezen voor. De race start in oktober 2014 vanuit Alicante, Spanje.  In totaal zijn er zeven Volvo Ocean 65 boten die momenteel gebouwd en in gereedheid worden gebracht voor de race.

Uitdaging

Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad verwacht dat Team Dongfeng een ​​echte kanshebber is. ‘Team Dongfeng vaart net als de rest van de vloot op de nieuwe One -Design Volvo Ocean 65. Wat betekent dat ze met precies hetzelfde schip, net zo veel concurrentiemogelijkheden bieden als de andere deelnemers aan de race. Daarbij zijn zij een van de eerste teams die het water op gaan”, aldus Frostad.

‘Onze prioriteit is de werving en opleiding van de Chinese zeelieden. We hopen de zeilsport in China groter te kunnen maken en China te kunnen motiveren om in de toekomst een volledig Chinees team neer te zetten.” Aldus Team Directeur Bruno Dubois. De grootste uitdaging voor het team is om te concurreren met de al ervaren Volvo Ocean Race zeilers. De Chinezen hebben slechts 10 maanden de tijd om het team klaar te stomen voor de wedstrijd.

Stopover in Sanya

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat de komende editie opnieuw een stopover in China kent. De vloot zal dan net als in de Volvo Ocean Race 2011-12 de haven van Sanya aandoen, gelegen in de Hainan Island provincie. De race van 2008-09 stopte voor het eerst in China, in de olympische stad Qingdao.

 

 

Fotografie: Jiang Yongtao/Volvo Ocean Race

Last modified: 31 oktober 2013
Sluiten