Actueel, Nieuws

Challenge Cup onderdeel van Amsterdam Yacht Club

10:29

The Challenge Cup wordt dit jaar voor het eerst onder de vlag van de Amsterdam Yacht Club (AYC) gevaren. Dit in navolging van Team Brunel, het eerste jacht dat AYC vertegenwoordigt op alle wereldzeeën. The Challenge Cup, staat voor 200 mijl off-shore racing en is al 17 jaar de opstap naar lange afstandsraces. “Dit jaar streven wij naar minimaal 70 jachten aan de start. Daarmee is de Challenge Cup wederom de grootste oversteek van Nederland naar Engeland en terug.”

The Challenge Cup Oprichtster van The Challenge Cup en bestuurslid van AYC, Jacqueline Terpstra: “De Challenge Cup past perfect binnen de doelstellingen van Amsterdam Yacht Club (AYC) namelijk het wedstrijdzeilen op zee te stimuleren, daar de jeugd bij te betrekken en talenten te ondersteunen” aldus Jacqueline Terpstra.

In oktober 2014 werd in navolging van de roemruchte internationale yacht clubs zoals de New York Yacht Club, de Sint Petersburg Yacht Club en de Thames Yacht Club, de Amsterdam Yacht Club opgericht. De Amsterdam Yacht Club is een ontmoetingsplek voor alle watersport- en bootliefhebbers, met daaraan gekoppeld de Business Societeitsgedachte. “De internationale AYC is opgezet conform de reglementen van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond en opgericht door een aantal fanatiek (zee-)zeilende zakenmensen uit Amsterdam en omstreken.” De Amsterdam Yacht Club is gevestigd in het 5-sterren Grand Hotel Amrâth aan de Prins Hendrikkade, in het centrum van Amsterdam. Dit statige pand stond vroeger bekend als het Scheepvaarthuys en is, gelegen aan de oevers van het IJ, een geschikte plek voor een gezellige, maritieme sociëteit.

Meer informatie www.challengecup.nl en www.amsterdamyachtclub.com

 

Last modified: 2 mei 2015
Sluiten