Nieuws, Zeilen nieuws

Catamaran omgeslagen voor De Koog

10:27

Een catamaran met twee opvarenden is woensdag 12 juni rond 14.45 uur omgeslagen voor De Koog. De opvarenden zijn ongeveer een half uur later gered, niemand raakte gewond.

De persoon in kwestie was zeilend onderweg van Noord Holland naar Texel om later in de week deel te nemen aan de zeilwedstrijden rondom de 36e editie van de Ronde om Texel. Woensdag werd toevallig ook de Texel Dutch Open gevaren, een voorronde race van de Ronde om Texel. Even was er verwarring of de omgeslagen catamaran hier ook aan meedeed, maar dat bleek niet het geval.

Helikopter 

Het Kustwachtcentrum heeft direct de reddingboten van Den Helder en De Cocksdorp gealarmeerd, alsmede de offshore reddinghelikopter. Ook het Kustwachtvaartuig ‘Visarend’ was in de buurt en is direct ter plaatse gegaan.

Geborgen

De reddinghelikopter kreeg om 15.20 uur de mensen in zicht, waarna deze door de reddingboot van Den Helder opgepikt. De catamaran is geborgen en naar het strand gebracht door de reddingboot van De Cocksdorp. Het gaat volgens de Kustwacht goed met de drenkelingen.

Tags: , Last modified: 13 juni 2013
Sluiten