Actueel, Nieuws

BWR: Nog 800 mijl tot Hercules’ zuilen

12:08

Bernard Stamm en Jean le Cam zijn nog iets meer dan 800 mijl verwijderd van de ingang van de Middellandse Zee. Het duo aan boord van IMOCA 40 Cheminées Poujoulat heeft al de hele aardbol rond aan kop gelegen in de Barcelona World Race. Met de huidige snelheid en weersverwachting wordt de boot zondag in Barcelona verwacht.

Strijd om het middenveld

Barcelona World Race. Jean le CamStamm en Le Cam liggen 950 mijl voor op de nummers twee aan boord van Neutrogena, Guillermo Altadill en José Muñoz. De strijd om de tweede plaats is nog niet gestreden. GAES Centros Auditivos (Anna Corbella/Gerard Marín) ligt een bescheiden 150 mijl achter op Neutrogena. Als er geen rare dingen gebeuren komen beide teams in ieder geval op het podium, want de afstand tussen hen en de eerstvolgende deelnemers is wederom zo’n 950 mijl. Daar is de competitie op zijn hevigst. One Planet, One Ocean/Pharmaton (Aleix Gelabert/Didac Costa) en We Are Water (Bruno Garcia/Willy Garcia) zeilen op slechts zeven mijl afstand van elkaar.

De Spanjaard Aleix Gelabert licht de situatie toe vanaf One Planet, One Ocean/Pharmaton: “We zeilen op het moment in de passaat op het zuidelijke gedeelte van de Atlantische Oceaan en er staat rond de 16 knopen wind. Ik denk dat We Are Water in alle omstandigheden sneller zou moeten zijn, maar met meer wind hebben we wellicht een kans om ze voorbij te varen – idealiter met 25 knopen ruime wind.”

De kaarten voor de doldrums zijn geschud in het voordeel van de koplopers, want het hoog heeft zich de afgelopen dagen uitgebreid. Gelabert: “De boten voor ons hadden mazzel met de perfecte omstandigheden, maar voor ons en We Are Water wordt het moeilijk. Het kan ons gemakkelijk drie of vier dagen kosten voor we er weer uit zijn.”

Aleix GelabertDe nummers zes (Renault Captur) en zeven (Spirit of Hungary) liggen ieder op grote afstand van elkaar. Het verschil tussen de eerste en de laatste boot bedraagt ruim 4500 mijl.

Kijk voor meer informatie op www.barcelonaworldrace.org

Foto’s: Barcelona World Race/ Didac Costa/Bernard Stamm

 

Last modified: 23 maart 2015
Sluiten