Nieuws

Budel wint Solo Challenge Award

Nico Budel heeft de tweede Solo Challenge Award gewonnen. Zijn hachelijke avontuur maakte indruk in een jaar zonder echt aansprekende resultaten.

17:34

Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Lucas Schröder, die met een prachtige zevende plek in de Mini Transat een prestatie van formaat had neergezet. Ook dit jaar zijn er mooie dingen gedaan door Nederlandse solozeilers, maar het was meer nog een jaar dat in het voorteken stond van voorbereiding.

 

Dit voorjaar gaat de Ostar van start en daar zullen we een aantal van de genomineerden van dit jaar in terug zien. Die hebben 2008 gebruikt om zich voor te bereiden – onder andere in de kleinere wedstrijden – en zullen volgend jaar stuk voor stuk meer aanspraak maken op de prijs.

 

Dit jaar mag dan geen echte ‘beste prestatie in het solozeilen’ hebben opgeleverd, er was wel een zeer opmerkelijke. Nico Budel verging met zijn 40 voeter tijdens de Portimao Global Ocean Race en werd door een vrachtschip gered. Dat avontuur was met recht het meest opvallende solo-avontuur van 2008.

 

De jury was unaniem en solozeilen – goede uitslagen of niet –  is een sport waar je alleen maar veel respect voor kunt hebben. De Ostar van 2009 zal ongetwijfeld een terechte nieuwe winaar opleveren. Tenzij er iets anders opmerkelijks gebeurt.

Last modified: 27 januari 2009
Sluiten